Πολιτική

Δόμνα Μιχαηλίδου: 850 παιδιά έχουν βγει από τα ιδρύματα μέσα σε 1,5 χρόνο

07.07.2022 | 12:51 Eνσωμάτωση

Καλεσμένη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» ήταν η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου κατεβαίνει υποψήφια στον Πειραιά, κάτι που η ίδια θεωρεί μεγάλη τιμή. «Έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει εκεί. Εκεί έχω κάνει ποδήλατο πρώτη φορά, εκεί έχω δώσει το πρώτο μου φιλί. Είμαι γέννημα θρέμμα από Πειραιά. Ο πρωθυπουργός μου έκανε την τιμή να κατέβω εκεί που γεννήθηκα και αγαπώ, τον Πειραιά μας».

Στη συνέχεια η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μίλησε για τις δράσεις του υπουργείου σχετικά με τις υιοθεσίες.

«Το πολιτικά ορθό για εμένα θα ήταν να συνεχίσουμε τη λογική των ιδρυμάτων. Λέμε ότι είμαστε στην Ελλάδα το 2022, το επίεκντρο είναι το ίδιο το παιδί, όχι να διαιωνίσουμε δομές που ήδη υπάρχουν. Αυτό που βλέπουμε στη δική μας μικροκλίμακα να μπορέσουμε να το περάσουμε και στα παιδιά των ιδρυμάτων. Το έχουμε καταφέρει αυτό σε ένα μεγάλο βαθμό. Μέσα σε 1,5 χρόνο 850 παιδιά έχουν βγει από τα ιδρύματα και έχουν πάει σε οικογένειες».

«Όλοι μπορούμε να έχουμε δικαίωμα στην υιοθεσία και στην αναδοχή ώστε να έρθουν στην οικογένειά μας αυτά τα παιδιά και να έχουν αυτή την κανονικότητα», δήλωσε στο MEGA.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στην ιστορία ενός παιδιού που συγκίνησε με τα λόγια του κατά τη διάρκεια μίας συγκέντρωσης για την προστασία του παιδιού.

«Ανάμεσα στα παιδιά που ακούσαμε ήταν ένα παιδί από ίδρυμα, που πέρασε από τα 4 έως τα 10 του χρόνια τη ζωή του στο ίδρυμα. Μας είπε ότι δεν μπορεί να θυμηθεί καμία χρονιά πως ήταν τα γενέθλιά του εκεί μέσα…» είπε.

Videos & Απoσπάσματα από Πάμε Δανάη! - 07/07/2022