Ελλάδα

Υπόθεση Πάτρας: Ο Νίκος Καρακούκης θα διενεργήσει πειθαρχικό έλεγχο στους ιατροδικαστές για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

05.07.2022 | 10:25 Eνσωμάτωση

Η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη, μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για τον πειθαρχικό έλεγχο που πρόκειται να διενεργηθεί για τις παραλείψεις όσο αφορά στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη.

«Δεν θεωρώ ότι είμαστε οι ιατροδικαστές στο στόχαστρο, η δουλειά του ιατροδικαστή είναι μία: να βγει την αιτία, το είδος του θανάτου και τον μηχανισμό της αιτίας αυτού. Η δουλειά του δεν είναι να βρει τον δράστη ή να τον κατονομάσει. Η δουλειά της επιστήμης μας είναι σαφέστατη. Όσο αφορά στον πειθαρχικό έλεγχο, θεωρώ ότι στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών με βάση το πόρισμα που έβγαλαν οι Καρακούκης – Καλογρηάς, το ίδιο θα γίνει για τυχόν παραλείψεις», ανέφερε αρχικά.

«Δεν γνωρίζω εάν έχει ξαναϋπάρξει πειθαρχικός έλεγχος στην ιατροδικαστική, γνωρίζω ότι γίνεται σε κάθε ιατρική ειδικότητα. Στα πρώτα πορίσματα δεν είδαμε την τήρηση του πρωτοκόλλου, αναμένουμε την εξέταση του πειθαρχικού ελέγχου. Κατανοώ την κατηγορούμενη που θέλει να αποδομήσει τον ιατροδικαστή, διότι συμπίπτει η δική του άποψη με το επίσημο πόρισμα. Έχουμε ένα πολύ αναλυτικό πόρισμα κι θεωρώ ότι αυτό το πόρισμα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί», πρόσθεσε η κ. Σπανουδάκη.

Η νομική αξία του δελτιου τύπου της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Η κατηγορούμενη μπορεί να μιλάει, να έχει την άποψή της. Μεθαύριο καλείται  ως ύποπτη για δύο ανθρωποκτονίες τετελεσμένες κατά συρροή. Καταλαβαίνουμε ότι εάν αποδειχθεί τριπλή δολοφονία των παιδιών, η ποινή είναι ισόβια, ισόβια, ισόβια. Αισθάνεται πρωταγωνίστρια σε ένα παιχνίδι και θέλει να εκφράσει αυτά που λέει. Μιλά για το περιστατικόστην τηλεόραση και μετά κάνει επίθεση στους δημοσιογράφους. Δεν θα την δικάσει η κοινή γνώμη», πρόσθεσε η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Καλημέρα - 05/07/2022