Ελλάδα

Πάτρα: Ο λόγος που ο ιατροδικαστής Λέων μπήκε στο στόχαστρο της Ρούλας Πισπιρίγκου

04.07.2022 | 17:01 Eνσωμάτωση

Την Δευτέρα καταθέτει η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Όπως εξήγησε στο Live News ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθωνας Παπαδόπουλος, ερευνάται εάν υπάρχει ένδειξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου και βάσει αυτής της ένδειξης αν θα μπορούσε να της αποδοθεί κατηγορία.

Σχετικά με το πόρισμα της παιδοψυχολόγου για το προφίλ της 33χρονης, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου δήλωσε πως ήταν μία αυθαίρετη ψυχολογική ανάλυση, καθώς της είχε ζητηθεί μόνο να αξιολογήσει τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας.

«Για να γίνει ψυχολογική ανάλυση της προσωπικότητας κάποιου θα πρέπει να έχει διαταχθεί κάτι τέτοιο αυτεπαγγέλτως από την αρμόδια δικαστική αρχή ή να έχει δοθεί η συναίνεση του ίδιου του εξεταζόμενου. Όταν δεν υφίσταται τίποτα από τα δύο, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, τότε προκύπτει ότι η συγκεκριμένη ψυχολογική ανάλυση, όπως έγινε με την έκθεση της παιδοψυχολόγους, ήταν μία αυθαίρετη πρωτοβουλία».

Σχετικά με την αδερφή της 33χρονης, ο κος Παπαδόπουλος δήλωσε πως η Δήμητρα Πισπιρίγκου ανέφερε στην κατάθεσή της ότι δεν μπορεί αν πιστέψει με τίποτα ότι η αδερφή της θα μπορούσε να στραφεί εναντίον των παιδιών της και ότι ήταν φανερό ότι τα λάτρευε. Ακόμη, τόνισε πως αν ποτέ υπήρχαν αποδείξεις για το αντίθετο, τότε θα σταματούσε να της παρέχει την υποστήριξή της.

«Η Δήμητρα διατυπώνει την πλήρη βεβαιότητα ότι δεν έχει τελεστεί τέτοια πράξη από την αδερφή της και στη συνέχεια λέει πως “αν πίστευα το αντίθετο δεν θα ήμουν εδώ σήμερα”».

Στο στόχαστρο της Πισπιρίγκου ο ιατροδικαστής Λέων

Στο στόχαστρο της 33 έχει μπει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων και ο Όθωνας Παπαδόπουλος εξήγησε στο Live News τον λόγο.

«Η συμμετοχή και οι δημόσιες τοποθετήσεις του συγκεκριμένου επιστήμονα στην υπόθεση έχουν ξεφύγει από το όριο του απλού παρατηρητή ή του απλού τρίτου, που σνα επιστήμονας διατυπώνει άποψη. Ο ίδιος, με τις διαρκείς εμφανίσεις του καημερινά σε εκπομπές, δίνει την αίσθηση ότι έχει προσωπική εμπλοκή με την υπόθεση ή ρόλο στη δικογραφία, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει κανένα τέτοιο ρόλο», δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Πολλές φορές στις δημόσιες τοποθετήσεις του έχει παραδεχτεί δημόσια ότι δεν έχει το σύνολο των εγγράφων, βάσει των οποίων θα μπορούσε να προβεί σε συγκεκριμένη αξιολόγηση».

Ο δικηγόρος τόνισε πως η άποψη του ιατροδικαστή Λέων είναι σεβαστή, ωστόσο η επιμονή του με την υπόθεση προκάλεσε την δυσαρέσκεια της 33χρονης.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 04/07/2022