Αθλητικά

Επέστρεψε στην Ελλάδα η χάλκινη εθνική πόλο

04.07.2022 | 21:08 Eνσωμάτωση

Η χάλκινη πρωταθλήτρια κόσμου, η εθνική ομάδα του πόλο, επέστρεψε στην Αθήνα το μεσημέρι, έχοντας χαρίσει μια ακόμη μεγάλη διάκριση στη χώρα μας.

Ο κόσμος που βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Αθήνας, αποθεώνει την εθνική πόλο ανδρών. Οι διεθνείς, αγκαλιάζουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, φορώντας στο στήθος το χάλκινο μετάλλιο.

Η Ελλάδα, νικώντας την Κροατία με 9-7 στον μικρό τελικό και ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης.

Η καλή παράδοση στην πισίνα συνεχίστηκε για τη χώρα μας και στους Μεσογειακούς Αγώνες.

O εθνικός ύμνος ακούγεται στο κολυμβητήριο του Οράν προς τιμήν του Ανδρέα Βαζαίου. Ο Έλληνας κολυμβητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. μικτή, ενώ είχε προηγηθεί το χρυσό του εκπληκτικού Δημήτρη Μάρκου στα 400 ελεύθερο.

Παρά την κούρασή του, ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβηκε και πάλι στο βάθρο λίγη ώρα αργότερα, τερματίζοντας δεύτερος στα 1500μ.

Δεύτερο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες για την σπουδαία Άννα Ντουντουνάκη μετά το χρυσό στην πεταλούδα. Αυτή τη φορά ασημένιο, στα 50μ ύπτιο.

Στη σκυτάλη 4Χ100 ελεύθερο η εθνική ομάδα με τους Βαζαίο, Μάρκο, Γκολομέεβ και Μπίλα, τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Ιταλία.

Η τελευταία ημέρα στο στίβο πρόσθεσε δύο ακόμη μετάλλια στην συγκομιδή της Ελλάδας. Η Τατιάνα Γκουσιν με άλμα στο 1.90 ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο ύψος ενώ η Ελισάβετ Πεσιρίδου ήταν τρίτη στα 100μ. εμπόδια.

Δύο ακόμη μετάλλια μας χάρισε και το Τάε Κβο Ντο με τον Κώστα Χαμαλίδη στα 68 κιλά, ενώ ο Απόστολος Τεληκωστόγλου θα ανεβεί και αυτός στο βάθρο, έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα ημιτελικά των 80 κιλών.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 04/07/2022