Οικονομία

Αυτοψία του πρωθυπουργού σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες

04.07.2022 | 12:57 Eνσωμάτωση

Τα υποκαταστήματα μίας αλυσίδας σούπερ μάρκετ και μίας τράπεζας, που από την 1η Ιουλίου εφαρμόζεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, επισκέφτηκε το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε και με υπαλλήλους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε δύο επιχειρήσεις στις οποίες ξεκίνησε η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας. Πήγε σε ένα σούπερ μάρκετ και σε μία τράπεζα, συνομίλησε με εργαζόμενους και τόνισε ότι, η ψηφιακή κάρτα που αποτελούσε πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ, είναι ένα σημαντικό εργαλείο και πλέον θα είναι πολύ δύσκολο για τους εργοδότες να εκμεταλλευτούν τους υπαλλήλους τους.

Στην πρώτη φάση εφαρμογής, η ψηφιακή κάρτα καλύπτει περίπου 121.000 εργαζόμενους και θα επεκταθεί μέσα σε ένα χρόνο παντού , σε όλες τις επιχειρήσεις και στην κυβέρνηση υπογραμμίζουν πως πρόκειται για μια από τις πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας και τις απολαβές των εργαζομένων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, με τις οποίες επιχείρησε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, καλώντας τους Έλληνες να καταψηφίσουν την κυβέρνηση.

«Ενοχλείται γιατί η Ελλάδα πρωταγωνιστεί. Κανένας Έλληνας και καμιά πολιτική δύναμη δεν μπαίνει σε διάλογο με το παράλογο», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/07/2022