Ελλάδα

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για εκδήλωση πυρκαγιών

03.07.2022 | 20:14 Eνσωμάτωση

Ιδιαίτερα αυξημένος θα είναι αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων που θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Το MEGA βρέθηκε στα πυροφυλάκια του Υμηττού όπου εθελοντές περιπολούν και όπως είπαν προτίμησαν από το να πάνε στην παραλία να φυλάξουν τον πνεύμονα πρασίνου της Αττικής.

Τις εικόνες καταστροφής θέλει να αποφύγει η Πυροσβεστική και έχει θέσει σε πλήρη ετοιμότητα όλες τις δυνάμεις της, καθώς σήμερα διανύουμε την πρώτη δυσκολότερη ημέρα της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Ήδη από το πρωί έχουν ξεσπάσει δεκάδες πυρκαγιές σε πολλές περιοχές της χώρας, με σημαντικότερη αυτή στις Πόρτες Αχαΐας. Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική και για φωτιές στη Σαλαμίνα, την Παιανία και τον Κάμπο Καρύστου.

Οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν δημιουργήσει το επικίνδυνο κοκτέιλ , με αποτέλεσμα να διανύουμε ηδη τις πρώτες δύσκολες ήμερες του καλοκαιριού.

Σε ετοιμότητα για τον Υμηττό

Σε έναν από τους τελευταίους πνεύμονες της Αθήνας, τον Υμηττό, οι εθελοντές βρίσκονται σε ύψιστη ετοιμότητα παρακολουθώντας όλο το 24ωρο την περιοχή.

Ο Χρήστος Κανελλίδης είναι απο τα πρώτα μέλη της εθελοντικής ομάδας. Ελέγχει απο τους χάρτες και τις θερμικές κάμερες την κατάσταση για αρκετές ώρες.

«Όλες ο δυνάμεις έχουν ενεργοποιηθεί περίπου 20 παρατηρητήρια έχουν ενεργοποιηθεί, έτσι ώστε αν έχουμε εκδήλωση πυρκαγιάς να την προλάβουμε σε αρχικό στάδιο», δήλωσε ο Βασίλης Κρητικός, αντιδήμαρχος πολίτικης προστασίας Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Ανάμεσα στους άγρυπνους φρουρούς του Υμηττού και πάρα πολλά νέα παιδιά που μετα τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ετών πήραν τους ασυρμάτους και επιλέγουν να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους στο βουνό.

Παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο ο κίνδυνος παραμένει πολυ υψηλός σε επίπεδο 4 για αρκετές περιοχές της χώρας:

-Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
-Περιφέρεια Αττικής
-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
-Περιφέρεια Πελοποννήσου
-Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η Πολιτική Προστασία ωστόσο συστήνει να δημιουργήσετε μια αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι καθαρίζοντας ξερά χόρτα και φύλλα, αλλά και να αποφύγετε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/07/2022