Πολιτική

Οι ακραίες προκλήσεις Ερντογάν, η ανησυχία για θερμό επεισόδιο & η απάντηση της Αθήνας

02.07.2022 | 08:05 Eνσωμάτωση

Μετά τις απανωτές προκλητικές δηλώσεις και επιθέσεις ο Ερντογάν έκανε και ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας.

Τριπλή επίθεση στον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει τη χώρα μας, ότι μπορεί να έρθει «ένα καταστροφικό τέλος» για τον ελληνικό λαό.

Μετά την κρίσιμη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν επανήλθε στην προκλητική του ρητορική.

Πώς βιώνουν οι κάτοικοι στα Ψαρά την ακραία πολιτική της Τουρκίας

Ο δήμαρχος ηρωικής νήσου Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την ψυχολογία των κατοίκων στα ακριτικά νησιά.

«Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, οι σχέσεις είναι ιδιαίτερα καλές. Πρέπει να διαχωρίσουμε τον λαό από την πολιτική ηγεσία. Είναι αλήθεια ότι από τον Ερντογάν έχουμε ακούσει πολλά. Θέλω να πιστεύω ότι είναι στο πλαίσιο των «ανατολίτικων παζαριών» και δεν θα γίνει κάτι. Αυτή την αίσθηση έχουμε και εδώ, ότι δεν θα γίνει κάτι. Δεν υπάρχει έντονη ανησυχία, το ηθικό είναι ακμαιότατο, οι Ακρίτες είμαστε συνειδητοποιημένοι, και παραμένουμε εδώ ενεργοί», είπε αρχικά.

«Η οικονομική ανάπτυξη παίζει ρόλο στο να είναι ενεργά τα νησιά και να μην ερημώνουν», κατέληξε.

Ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος τοποθετήθηκε σχετικά με την στάση της Τουρκίας και του Τούρκου προέδρου.

«Το θέμα της εισόδου της Σουηδίας και της Φινλανδίας δεν έχει ολοκληρωθεί. Για να μπει μία χώρα, πρέπει να ψηφίσουν τα κοινοβούλια όλων των χωρών. Ο Ερντογάν δέχεται μεγάλη κριτική από το εσωτερικό της χώρας, διότι θεωρούν ότι γύρισε «με άδεια χέρια». Πήρε μία υπόσχεση για τα F-16, που είχε πάρει ήδη, από την Αμερικανική κυβέρνηση, ξέρει ότι υπάρχει ο σκόπελος του Κογκρέσου, και ταυτόχρονα δεν κατάφερε να πάρει το πράσινο φώς για να κάνει κάποια επιχείρηση στην Συρία. Έγινε σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει ηρεμία και στην Μεσόγειο αλλά και στην Συρία», ανέφερε αρχικά ο κ. Δεσποτόπουλος.

«Θυσίασε το βέτο, το πιο ισχυρό διπλωματικό όπλο που είχε, για «λίγα» πράγματα. Ο Ερντογάν εννοεί αυτά που λέει και η ελληνική πολιτική τα τελευταία 2 χρόνια τον έχει δυσκολέψει. Ωστόσο, τον ενδιαφέρει περισσότερο τί θα κάνει αυτός στα εσωτετικά της χώρας του, και όχι τί θα κάνει ο Μητσοτάκης. Θα καθυστερήσει τη συζήτηση στην τουρκική εθνοσυνέλευση για να πιέσει. Νομίζω ακόμα δεν έχουμε φύγει από τη σφαίρα της έντασης», κατέληξε.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 02/07/2022