Πολιτική

Καιρίδης στο MEGA: «Το σκληρό ροκ που επιχείρησε να παίξει ο Ερντογάν κατέληξε στην άρση του βέτο της Τουρκίας για Σουηδία & Φινλανδία, “με το καλημέρα”»

29.06.2022 | 08:12 Eνσωμάτωση

Για τα όσα αναμένονται από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τις κινήσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και τη στάση που θα κρατήσει η Αθήνα μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Δημήτρης Καιρίδης.

«Ο Ερντογάν είναι μάστορας στην επικοινωνία, επιχειρεί να πουλήσει μια επιτυχία στο εσωτερικό της Τουρκίας. Αλλά το σκληρό ροκ που επιχείρησε να παίξει, κατέληξε στην άρση του βέτο της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη συμμαχία, “με το καλημέρα” της Συνόδου. Ήταν μια ήττα και για τον Πούτιν και τη Ρωσία που προκάλεσαν αυτή την ιστορική εξέλιξη. Δύο ουδέτερες χώρες με ιστορία ουδετερότητας αιώνων μπαίνουν στο ΝΑΤΟ», σημείωσε ο κ. Καιρίδης.

«Όποιος αποφεύγει το διάλογο και δε θέλει την επικοινωνία εκτίθεται»

«Όποιος αποφεύγει το διάλογο και δε θέλει την επικοινωνία εκτίθεται. Τα μούτρα του Ερντογάν προς την Ελλάδα, είναι πότε μούτρα και πότε γλύκες. Μας έχει συνηθίσει σε μεταστροφές. Στην τουρκική εξωτερική πολιτική έχει χαθεί η γραφειοκρατική συνέχεια του παρελθόντος, και έχει αποκτήσει ένα παράγοντα απρόβλεπτου που έχει να κάνει με τη συγκέντρωση όλης της εξουσίας στα χέρια ενός ηγέτη. Ο Ερντογάν υποτάσσει την εξωτερική πολιτική στις πολιτικές του ανάγκες και σκοπιμότητες. Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα σε μια Σύνοδο που θα προχωρήσει μπροστά το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, ιδίως εμείς εδώ στην Ευρώπη. Νομίζω ότι θα προχωρήσουμε στη σωστή κατεύθυνση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 29/06/2022