Πολιτική

Οι προκλήσεις της Τουρκίας και οι ανησυχίες για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

25.06.2022 | 08:12 Eνσωμάτωση

Τη δική του εκτίμηση αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις έδωσε ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Τελειωμό δεν έχουν οι τουρκικές προκλήσεις απέναντι στη χώρα μας, με την ανησυχία για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο μέρα με τη μέρα να μεγαλώνει.

Ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλόδουκας δήλωσε στην εκπομπή πως τα μέσα ενημέρωσης διαμορφώνουν ένα αρνητικό κλίμα, το οποίο ο ίδιος όπως είπε δεν ισχύει.

«Το λιμάνι είναι γεμάτο σκάφη που έχουν έρθει από την Τουρκία, με ποιοτικό τουρισμό, μορφωμένοι άνθρωποι που δεν συμφωνούν με την πολιτική του Ερντογάν και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε» τόνισε ο δήμαρχος.

«Υπάρχει πρόβλημα με την Τουρκία, όχι όμως τέτοιο ώστε να μας δημιουργεί ανασφάλεια» σημείωσε ο κ. Δεσποτόπουλος και συμπλήρωσε πως θεωρεί πολύ πιθανό ο Τούρκος πρόεδρος θα κάνει αναφορά στην επερχόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και θα προσπαθήσει να απαντήσει στη διεθνοποίηση της Αθήνας.

«Είναι πολύ πιθανό να βγάλει ένα ερευνητικό ή γεωτρυπικό σκάφος σε δική μας υφαλοκρηπίδα για να δείξει τις αμφισβητήσεις του» προσέθεσε.

Συνεχίζοντας, ο κ. Δεσποτόπουλος εκτίμησε πως η Τουρκία θα προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα στις απειλές της, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό ώστε να την εκθέσει διεθνώς.

«Ο Ερντογάν γνωρίζει ότι αν κάνει πόλεμο με την Ελλάδα θα έχει τρομακτικές συνέπειες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, δήλωσε πως όλη αυτή η ένταση δεν θα εκτονωθεί έως ότου γίνουν οι τουρκικές εκλογές και ο ίδιος αποδίδει τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου στην ικανοποίηση του εσωτερικού ακροατηρίου της χώρας του.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 25/06/2022