Ελλάδα

Κούτσης: Ο ιατροδικαστής μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενος

25.06.2022 | 02:08 Eνσωμάτωση

Για τα ζητήματα που έχουν προκύψει από τον ιατροδικαστικό έλεγχο της Ίριδας και την κόντρα μεταξύ των ειδικών μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» ο ιατροδικαστής - πραγματογνώμονας Χαράλαμπος Κούτσης.

«Ο ιατροδικαστής είναι μια ειδικότητα που ανά πάσα στιγμή, αν έχει συμβεί κάτι λάθος, μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενος» υπογράμμισε ο κ. Κούτσης, προσθέτοντας πως οι ιατροδικαστές έχουν την απόλυτη ευθύνη γιατί σχεδόν όλες οι υποθέσεις που χειρίζονται αφορούν στη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, ο κ. Κούτσης έκανε τις δικές του επισημάνσεις για τα στοιχεία από την υπόθεση της Πάτρας, υποστηρίζοντας ότι η μητέρα άλλαζε την τοποθέτησή της για το πανάκι, όσο γίνονταν πιο πιεστικές οι ερωτήσεις του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη. «Άλλαζε η σύσταση του υγρού, όσο πιο επίμονες γίνονταν οι ερωτήσεις» τόνισε.

Επίσης, ανέφερε ότι στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, η περίφημη υποξυγοναιμία και η εγκεφαλοπάθεια πιθανόν να μην οφείλονται σε κάποια παθολογία, αλλά σε εξωτερικό παράγοντα. «Έχουμε το στοιχείο της κεταμίνης, αλλά δεν ξέρουμε αν υπήρχε και τότε κεταμίνη ή κάποιος ασφυκτικός μηχανισμός» κατέληξε.

Videos & Απoσπάσματα από Φως Στο Τούνελ - 25/06/2022