Πολιτική

Ολομέτωπη επίθεση Ερντογάν στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

20.06.2022 | 20:21 Eνσωμάτωση

Στα ύψη διατηρεί την ρητορική της επιθετικότητας ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν που έφτασε σε σημείο να κατηγορεί την χώρα μας για κακομεταχείριση προσφύγων αλλά ακόμη και για θανάτους. Η Άγκυρα θα πρέπει να στρέψει το βλέμμα της στα κυκλώματα διακινητών που εμπορεύονται χωρίς έλεος την ανθρώπινη ζωή αντέτεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ στο Λουξεμβούργο ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τους Ευρωπαίους εταίρους.

Με γεμάτη την ατζέντα του από ανυπόστατες κατηγορίες κατά της Ελλάδας θα προσέλθει στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Ταγίπ Ερντογάν σε μια προσπάθεια να επιβάλει το αγαπημένο του ανατολίτικο παζάρι στην συμμαχία ζητώντας ανταλλάγματα για να άρει το βέτο ένταξης Σουηδίας – Φιλανδίας στην συμμαχία.

Με τα σκάφη γεμάτα από μετανάστες και πρόσφυγες να ξεκινούν ανεμπόδιστα από τα τουρκικά παράλια με προορισμό την Ελλάδα και λίγες ώρες μετα την δραματική δάσωση από το λιμενικό σώμα εκατοντάδων ανθρώπων που αφέθηκαν αβοήθητοι μεσοπέλαγα από τους διακινητές, ο Τούρκος πρόεδρος βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί ξανά στην Αθήνα.

«Σχεδόν κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες του δράματος μεταναστών που βασανίζουν, χτυπούν, ληστεύουν και μάλιστα σκοτώνουν οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί με ψυχραιμία την ανοιχτή βεντάλια των προκλήσεων της Άγκυρας και απαντά με αποφασιστικότητα και με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Την ίδια στιγμή σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται και οι ένοπλες δυνάμεις.

Παράλληλα οι διπλωματικές επαφές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό με στόχο την προώθηση των ελληνικών θέσεων και την ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο σε φίλους και συμμάχους. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος βρίσκεται στην Αίγυπτο ενώ ο Νίκος Δένδιας στο Λουξεμβούργο ενημέρωσε τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Σήμερα πρόκειται να ενημερώσω το Συμβούλιο για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις πρόσφατες επισκέψεις μου στα Δυτικά Βαλκάνια» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει την Τετάρτη στην Ρώμη και στην συνέχεια στις Βρυξέλλες λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη όπου θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/06/2022