Ελλάδα

Athens Pride: Διακομματικό χρώμα & χιλιάδες πολίτες στην πλατεία Συντάγματος

19.06.2022 | 13:32 Eνσωμάτωση

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Στην παρέλαση Υπερηφάνειας έδωσαν το παρών εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, στέλνοντας μήνυμα υπέρ της ισότητας και των δικαιωμάτων.

Με κεντρικό σύνθημα «Άνευ Όρων» και αίτημα την ισότητα όλων στον γάμο, την οικογένεια, την εκπαίδευση και τη συμπερίληψη, πραγματοποιήθηκε το φετινό Athens Pride στην πλατεία Συντάγματος.

H ομορφότερη και μεγαλύτερη αδιαμφισβήτητα παρέλαση στην ιστορία του θεσμού, ολοκληρώθηκε σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας.

H πλατεία Συντάγματος πλημμύρισε από χρώμα, αγάπη, αγκαλιές και αλληλεγγύη, καθώς χιλιάδες Αθηναίοι βγήκαν στον δρόμο για να περπατήσουν δίπλα στα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ αποδεικνύοντας ότι η ελληνική κοινωνία είναι πιο ώριμη από ποτέ για να καλωσορίσει και να στηρίξει αλλαγές και βήματα προόδου, κόντρα στις διακρίσεις, τον ρατσισμό κάθε μορφής, υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που όλοι πρέπει να απολαμβάνουμε.

Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, υποδέχτηκε ο κεντρικός παρουσιαστής του Athens Pride, Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η εμπειρία δείχνει ότι δεν είναι πάντα εύκολο. Όσα περάσαμε όσο ήμασταν κυβέρνηση τα περάσαμε μόνοι μας, δυστυχώς, και τώρα που είμαστε αντιπολίτευση καταθέτουμε μια πρόταση, αλλά θα ήταν χαρά μας, να την υιοθετήσει η σημερινή κυβέρνηση και να την ψηφίσουμε μαζί».

Ηχηρό παρών έδωσαν στο φετινό Αthens Pride πολιτικοί από όλα τα κόμματα, υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης, όπως ο Άκης Σκέρτσος, η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, δίνοντας το δικό τους μήνυμα υπέρ της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Athens Pride απέδειξε ότι δεν είναι απλά μια μεγάλη πολύχρωμη γιορτή της Αθήνας, αλλά ένα μέσο διεκδίκησης βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/06/2022