Καιρός

Άστατος ο καιρός την Κυριακή – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

18.06.2022 | 20:59 Eνσωμάτωση

Την Κυριακή η μέρα θα ξεκινήσει με τον καιρό να παραμένει βροχερός το πρωί στην Θεσσαλία, την Εύβοια και την κεντρική Στερεά.

Μάλιστα στην ανατολική Θεσσαλία ίσως εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες λίγο πριν το ξημέρωμα. Το σκηνικό θα παραμείνει κατά διαστήματα βροχερό μέχρι το μεσημέρι, μετά ο καιρός θα ανοίξει στο συγκεκριμένο κομμάτι της χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με αρκετό ήλιο και λίγη αραιή συννεφιά που θα αναπτυχθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Οι μπόρες το μεσημέρι θα είναι διάσπαρτες στα ορεινά, αλλά θα επηρεάσουν πρόσκαιρα πεδινά τμήματα της δυτικής Ελλάδας. Το βράδυ ωστόσο ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα.

Η ζέστη θα παραμείνει σε υποφερτά επίπεδα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει και μικρή πτώση και να πλησιάζει το μεσημέρι τους 27-30 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και 30-31 στις υπόλοιπες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Τιμές λίγο πιο χαμηλές από τις αναμενόμενες για την εποχή.

Αιτία ένα σχετικά δροσερό βορειοανατολικό ρεύμα στα πελάγη, με ένταση 3-5 μποφόρ στο Ιόνιο και ισχυρό στο Αιγαίο θα πνέει μέχρι 5-7 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσουν εξαιρετικές, καλοκαιρινές συνθήκες, με λιακάδα στις περισσότερες περιοχές του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-30 και οι άνεμοι βόρειοι, 4-6 στον Ευβοϊκό μέχρι και 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια και λίγη αραιή συννεφιά. Ίσως το μεσημέρι στα ορεινά να σημειωθούν λίγες τοπικές μπόρες, κυρίως στα ορεινά της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-29 βαθμούς, με βορειοδυτικό άνεμο 2-4 μποφόρ, σταδιακά θα στραφεί σε νοτιοδυτικό.

Να περάσουμε και στη νέα βδομάδα, η οποία θα ξεκινήσει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες . Ο ήλιος θα κυριαρχήσει τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα, με διάσπαρτες μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Σε υποφερτά επίπεδα θα παραμείνει η ζέστη, με το θερμόμετρο το μεσημέρι στους 30-31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και θα φτάσει τους 31-32 βαθμούς στα ηπειρωτικά τμήματα. Και το βόρειο ρεύμα θα πνέει μέχρι 5-6 μποφόρ στα πελάγη, το βράδυ όμως θα εξασθενήσει.

Τέλος την Τρίτη η ατμοσφαιρική αστάθεια που τον τελευταίο καιρό κάνει τα μεσημέρια μας τοπικά πιο βροχερά, θα περιοριστεί αισθητά. Έτσι ο ήλιος θα κυριαρχήσει με αραιή συννεφιά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3-5 και στα νοτιοανατολικά θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ. Η ζέστη θα γίνει περισσότερο αισθητή, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 36-37 στα κεντρικά και βόρεια και μέχρι 33 στις υπόλοιπες περιοχές. Και οι συγκεκριμένες τιμές είναι μόνο η αρχή, καθώς από την Τετάρτη και για τις επόμενες μέρες, θα αντιμετωπίσουμε τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού, με τον υδράργυρο να φτάνει ίσως και ξεπερνάει τοπικά τους 40 βαθμούς.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 18/06/2022