Καιρός

Αλλαγή του καιρού το Σαββατοκύριακο – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

17.06.2022 | 21:15 Eνσωμάτωση

Το Σάββατο αναμένεται μια μεταβολή του καιρού στη χώρα μας, που όμως δεν θα επηρεάσει όλες τις περιοχές με τον ίδιο τρόπο.

Με εξαίρεση τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, τα πιο παραθαλάσσια, της Θεσσαλίας και των σποράδων, όπου περιμένουμε να βρέχει από το ξημέρωμα, στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπεται αραιή συννεφιά.

Από νωρίς το μεσημέρι όμως το σκηνικό θα γίνει βροχερό, με καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά από βορρά προς νότο. Αναμένονται πρόσκαιρα βροχές και στις πεδινές και παράκτιες περιοχές όλης της χώρας, αλλά τα φαινόμενα θα είναι ήπια και μικρότερης διάρκειας. Σταδιακά από το απόγευμα θα αρχίσουν να εξασθενούν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Μόνο στην ανατολική Θεσσαλία και Εύβοια θα βρέχει και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα, θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 30-32 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η ζέστη και στο Αιγαίο, με θερμοκρασίες κοντά στους 28-32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο 4-6 τοπικά θα είναι ενισχυμένοι μέχρι και 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια. Το μεσημέρι όμως περιμένουμε βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, σύντομες με τη μορφή μπόρας, από τα δυτικά, βορειοδυτικά το νομού ίσως επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές του λεκανοπεδίου, με γρήγορη βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-32°C και οι άνεμοι βόρειοι 4-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές μετά το μεσημέρι, και πιθανόν και αργά τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-31°C, με βορειοδυτικό άνεμο στο Θερμαϊκό 3-5 μποφόρ.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του καιρού τις επόμενες μέρες, την Κυριακή τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα. Η μέρα θα ξεκινήσει όμως με τοπικές βροχές στην Θεσσαλία, την Εύβοια και κεντρική Στερεά.

Σε τοπικό επίπεδο, όμως δεν θα λείψουν οι μπόρες στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία με μικρές διακυμάνσεις θα προσεγγίσει το μεσημέρι τους 29-31 βαθμούς κατά μέσο όρο, με βοριάδες 5-7 μποφόρ.

Τέλος τη Δευτέρα περιμένουμε η βδομάδα να ξεκινήσει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Ο ήλιος θα κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα, με διάσπαρτες μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά-βορειοδυτικά ορεινά.

Σε υποφερτά επίπεδα θα παραμείνει η ζέστη, με το θερμόμετρο το μεσημέρι στους 30-33 βαθμούς. Και το βόρειο ρεύμα θα πνέει μέχρι 5-6 μποφόρ, το βράδυ όμως θα εξασθενήσει. Από τα μέσα της επόμενης βδομάδας, οι άνεμοι θα υποχωρήσουν περαιτέρω και θα δούμε τον υδράργυρο να ανεβαίνει σε περισσότερο καλοκαιρινά επίπεδα και η ζέστη θα γίνει και πάλι αισθητή.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 17/06/2022