Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: « Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2023»

16.06.2022 | 13:01 Eνσωμάτωση

Στον δύσκολο δωδεκαετή κύκλο που κλείνει για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την προσήλωση της κυβέρνησης στο μεταρρυθμιστικό έργο που έχει αναλάβει.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι αυτή είναι η τελευταία Γενική Συνέλευση η οποία γίνεται πριν από τις εθνικές εκλογές οι οποίες προσδιορίζονται για την άνοιξη του 2023», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Με αυτή τη διατύπωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τοποθετήθηκε για άλλη μια φορά για το χρόνο των εκλογών μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, όπου βέβαια στο επίκεντρο βρέθηκε η οικονομία.

«Και αναγνωρίζεται απ’ όλους ότι αυτός ο δωδεκαετής κύκλος μεγάλης ταλαιπωρίας και πόνου για την ελληνική κοινωνία και τους Έλληνες πολίτες ουσιαστικά κλείνει πια. Κλείνει, πιστεύω και επίσημα με την έξοδο της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας τον Αύγουστο και με την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας, στόχο τον οποίο θεωρώ απολύτως εφικτό εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως σταθερά η κυβέρνηση θα συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο με έμφαση στη μείωση των φόρων και στην προσέλκυση επενδύσεων ενώ μίλησε για την παρέμβαση που έρχεται στην τιμή της βενζίνης.

«Άρα, οι στοχευμένες παρεμβάσεις είναι επιβεβλημένες και τολμώ να πω ότι είναι και κοινωνικά δίκαιες. Στα καύσιμα, ας πούμε, όπου αναμένονται ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα- που δεν θα είναι ανακοινώσεις που θα παρεμβαίνουν τουλάχιστον στη βενζίνη, γιατί στο ντίζελ έχει άλλα χαρακτηριστικά γιατί επηρεάζει και την εφοδιαστική αλυσίδα, άρα είναι στοιχείο του κόστους παραγωγής- αλλά στη βενζίνη δεν θα είναι η παρέμβαση οριζόντια, ούτε θα αφορά τη μείωση του φόρου», επεσήμανε στη συνέχεια.

Από το πρωί ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στην Καλαμάτα όπου μίλησε στην έναρξη των εργασιών του αναπτυξιακού συνεδρίου για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ταξιδέψει στη Λευκωσία όπου θα συναντηθεί με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/06/2022