Καιρός

Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

16.06.2022 | 13:22 Eνσωμάτωση

Την Παρασκευή θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Από το πρωί ο ήλιος θα κυριαρχήσει, με λίγη αραιή συννεφιά στα ηπειρωτικά, η οποία το μεσημέρι κατά τόπους θα πυκνώνει.

Έτσι, το μεσημέρι η αστάθεια θα διατηρηθεί αλλά λίγο εξασθενημένη, με αποτέλεσμα μπόρες να εκδηλωθούν σε αρκετές ορεινές περιοχές στα ηπειρωτικά, από βορρά προς νότο, αλλά σε τοπικό επίπεδο. Όμως, ενώ στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα έχουν διάρκεια μέχρι το απόγευμα, στα κεντρικά και βόρεια αργά τη νύχτα αναμένονται εκ νέου βροχές, περισσότερο οργανωμένες, δηλαδή θα καλύπτουν μεγαλύτερο γεωγραφικό κομμάτι στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 30-31 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 31-32 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τοπικά 33. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα διατηρηθούν σε λίγο πιο χαμηλά επίπεδα, από 28 μέχρι 31 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ. Βοριάδες και στο Αιγαίο 4-6 τοπικά λίγο ενισχυμένοι στα νότια θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό και λιακάδα στο λεκανοπέδιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-32 και οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αραιή συννεφιά , και τοπικές μπόρες το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Αργά τη νύχτα αναμένονται βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές, στα παραθαλάσσια τμήματα της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-29 βαθμούς και οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς το μεσημέρι 2-4 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 16/06/2022