Πολιτική

Υπόθεση τηλεοπτικών αδειών: Στο Ειδικό δικαστήριο παραπέμπονται Παππάς – Καλογρίτσας

15.06.2022 | 13:00 Eνσωμάτωση

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται αμετάκλητα ο Νίκος Παππάς. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος για το σκάνδαλο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Μαζί με τον Νίκο Παππά παραπέμπεται και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης πυροδοτεί η παραπομπή του Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών με αμετάκλητο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου.

«Καλωσορίζω αυτήν την εχθρότητά τους» δηλώνει ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Eίναι απολύτως προφανές ότι εδώ υπάρχει ένας προεκλογικός σχεδιασμός της ΝΔ. Η δικαιοσύνη εργαλειοποιείται και αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει από μία δεξιά η οποία λεηλατεί το δημόσιο χρήμα», δήλωσε ο Νίκος Παππάς μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο Νίκος Παππάς κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ μαζί του παραπέμπεται και ο άλλοτε κόκκινος εργολάβος, Χρήστος Καλογρίτσας για ηθική αυτουργία.

Πρόταση για παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη

Την ίδια ώρα, η αρμόδια αντιεισαγγελέας προτείνει την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο ειδικό δικαστήριο για την υπόθεση Novartis με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος.

«Αφήνω στην κρίση του ελληνικού λαού τους πολιτικούς απατεώνες», δηλώνει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

«Όλοι μου οι ισχυρισμοί που αποδεικνύουν την αθωότητά μου και αναδεικνύουν τα ψέματα που χρησιμοποίησαν οι πολιτικοί απατεώνες κατέρρευσαν», δήλωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Εγώ από την πρώτη στιγμή είχα μιλήσει για σκευωρία. Αν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή από το δικαστικό συμβούλιο και υπάρξει παραπομπή θα μπορέσει ο ελληνικός λαός στην ακροαματική διαδικασία του ειδικού δικαστηρίου να μάθει και να ακούσει τι πραγματικά συνέβη σε αυτήν την ιστορία», τόνισε μιλώντας στο MEGA o Άδωνις Γεωργιάδης.

Η εισαγγελική πρόταση περιλαμβάνει και την παραπομπή της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας αλλά και των πρώην επίκουρων εισαγγελέων διαφθοράς, Χρήστου Ντζούρα, και Στέλιου Μανώλη, για κατάχρηση εξουσίας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 15/06/2022