Πολιτική

Σέρμπος: Ένα από τα σενάρια που φοβόμαστε είναι να εκμεταλλευτεί μια προβοκάτσια η Τουρκία

13.06.2022 | 18:30 Eνσωμάτωση

Για τις προκλητικές κινήσεις του Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο LIVE NEWS ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Σωτήρης Σέρμπος.

«Ένα από τα σενάρια που φοβόμαστε είναι να εκμεταλλευτεί μια προβοκάτσια η Τουρκία, και το πως εμείς θα κλιμακώσουμε με μια ένταση» σημείωσε ο κ. Σέρμπος, τονίζοντας ότι θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα καθεστώς με έντονα τα αυταρχικά χαρακτηριστικά.

«Εάν και όποτε μας ζητηθεί εμείς θα δείξουμε την αποτροπή μας με αξιόπιστο τρόπο, δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες. Ειδικά όσον αφορά στον σκληρό πυρήνα ενός κράτους που είναι η κυριαρχία του» τόνισε ο κ. Σέρμπος, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο και προς τους εταίρους και συμμάχους.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, στον πυρήνα της «Γαλάζιας Πατρίδας» βρίσκεται η προσπάθεια της Τουρκίας να κατακτήσει θαλάσσιες ζώνες, «για να καταστεί και η ίδια μια κομβική ναυτική δύναμη για εμπορικούς και στρατιωτικούς λόγους».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 13/06/2022