Κόσμος

ΗΠΑ: Διαδηλώσεις για τον περιορισμό της οπλοκατοχής

12.06.2022 | 13:17 Eνσωμάτωση

Μεγάλες διαδηλώσεις έγιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες με αίτημα τον περιορισμό της οπλοκατοχής. Στη σκιά του πρόσφατου μακελειού στο σχολείο του Τέξας, οι διαδηλωτές απαίτησαν από το Κογκρέσο να νομοθετήσει μέτρα ελέγχου όμως οι Ρεπουμπλικάνοι και το λόμπι των όπλων εξακολουθούν να μπλοκάρουν τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Ουάσιγκτον και το Λος Άντζελες το μήνυμα ήταν «αρκετά με τις μαζικές δολοφονίες» και «πάρτε μέτρα για να περιοριστεί η οπλοκατοχή».

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, σύμφωνα με τους διοργανωτές, μια οργάνωση που ιδρύθηκε μετά το μακελειό στο Πάρκλαντ το 2018. Τα χρόνια περνούν, οι σφαγές συνεχίζονται.

Οι Ρεπουμπλικάνοι και ορισμένοι Δημοκρατικοί αντιδρούν, ακόμα και στην πρόταση να ανεβεί το όριο ηλικιας για τη αγορά αυτόματου όπλου στρατιωτικού τύπου από τα 18 στα 21 έτη. Στη διαδήλωση στην Ουάσιγκτον επικράτησε πανικός όταν ένας άνδρας φώναξε ότι κρατάει όπλο και ο κόσμος έτρεξε να καλυφθεί. Ο άνδρας συνελήφθη, πιθανότα ωστόσο να ήταν φαρσέρ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 12/06/2022