Ελλάδα

Γρηγόρης Λέων: «Δεν βρίσκω το λόγο να επαναλαμβάνουμε συνεχώς τις ίδιες εξετάσεις»

11.06.2022 | 10:30 Eνσωμάτωση

Ο ιατροδικαστής μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» και σχολίασε την απόρριψη των αιτημάτων της πλευράς Πισπιρίγκου για επανεξέταση των φιαλιδίων αίματος της Τζωρτζίνας.

Ο κ. Λέων αναφορικά με την τοποθέτηση του τοξικολόγου του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αριστείδη Τσατσάκη ο οποίος δεν αμφισβήτησε τα αρχικά αποτελέσματα των τοξικολογικών της Τζωρτζίνας, δήλωσε πως το γεγονός αυτό έχει την αξία του και τόνισε πως υπάρχουν «άνθρωποι που φτιάχνουν σενάρια πάνω στα οποία η κατηγορουμένη βρίσκει πάτημα και δημιουργεί ασάφειες, που είναι σαφώς υπέρ της».

Ο ιατροδικαστής θέλησε να διευκρινίσει πως όταν ζητήθηκε ο επανέλεγχος, ζητήθηκε με λάθος τρόπο από αυτούς που  πιστεύανε στην κεταμίνη με μία έννοια «κεταμινολατρείας».

«Ενώ είχαμε αρνητικές τοξικολογικές και είχε διερευνηθεί η κεταμίνη και στο πρώτο και στο δεύτερο παιδί, προχωρήσαμε σε τρίτη εξέταση και εκεί αν είναι αρνητική όπως αναμένεται, νομίζω τότε δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία για το ότι τα δύο πρώτα παιδιά σχετίζονται με συγκεκριμένη ουσία» τόνισε ο κ. Λέων.

«Το να σπέιρουμε αμφιβολίες σε ασφαλή δεδομένα, θα μου επιτρέψετε να πω ότι δημιουργεί πολλά ερωτήματα» προσέθεσε.

Στη συνέχεια, δήλωσε πως δεν έχει κατανοήσει πλήρως την υπεασπιστική γραμμή ως προς την κεταμίνη και είναι καλό να διευκρινιστεί, να λάβει μία ενιαία γραμμή η υπεράσπιση.

«Η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου με αυτήν των  τεχνικών συμβούλων της θα πρέπει να συντονιστούν» εξήγησε.

Διευκρίνησε πως καλό είναι να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις τώρα που υπάρχουν όλα τα υλικά ώστε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο, να επιβεβαιωθούν όλα τα ευρήματα αν και ο ίδιος εκτιμά πως δεν υπάρχει λόγο επαλήθευσης, εφόσον από την πρώτη εξέταση υπήρξε ασφαλές αποτέλεσμα για την κατάληξη της Τζωρτζίνας.

«Αν η κατηγορουμένη το θεωρεί μείζον ζήτημα, είναι δικαίωμά της να τις ζητά. Εφόσον θέλει μία πλήρη αλήθεια για το παιδί της καλό θα είναι να ψάξει και να συνεργαστεί και για τα δύο άλλα περιστατικά» συμπλήρωσε.

Videos & Απoσπάσματα από Χαμογέλα και Πάλι! - 11/06/2022