Πολιτική

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο – Η αναφορά στα ελληνοτουρκικά

09.06.2022 | 13:35 Eνσωμάτωση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στα θέματα της επικαιρότητας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ξεκινώντας την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, στις πιέσεις που αυτός προκαλεί στις οικονομίες των κρατών αλλά και στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ανακούφιση των πολιτών από την ακρίβεια.

Όπως είπε, η Ελλάδα έχει διαθέσει το 3,7% του ΑΕΠ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και καταλαμβάνει έτσι την πρώτη θέση στις χώρες της Ευρώπης.

«Αναφορικά με την έκθεση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ είναι ιδιαίτερα αρνητική για την Άγκυρα. Επισημαίνεται ακόμα ότι ευρωβουλευτές εκφράζουν τη λύπη τους για τις δηλώσεις της Τουρκίας για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, αλλά και για τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου ενώ επεσήμανε ακόμα μία φορά ότι η Αθήνα αντιμετωπίζει με ψυχραιμία την τουρκική προκλητικότητα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 09/06/2022