Κόσμος

Ματαιώθηκε η επίσκεψη Λαβρόφ σε Σερβία – Γειτονικές χώρες έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους

06.06.2022 | 20:26 Eνσωμάτωση

Έντονη είναι δυσαρέσκεια της Μόσχας απέναντι στο "μπλόκο" που έστησαν Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία και Μαυροβούνιο στο ταξίδι του Σεργκέι Λαβρόφ στην Σερβία.

Το κλείσιμο του εναέριου χώρου των τριών χωρών έφερε την ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψης στο Βελιγράδι…

Το Κρεμλίνο κάνει λόγο για αχρείαστη επιθετικότητα και χαρακτηρίζει τις τρεις χώρες μαριονέτες των Βρυξελλών.

«Πρόκειται για μία ξεκάθαρη και διδακτική απόδειξη για το πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ χρησιμοποιώντας τις πλέον ποταπές μεθόδους για να επηρεάσουν εκείνους που οδηγούνται από το εθνικό τους συμφέρον και δεν είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τις αρχές και την αξιοπρέπεια τους για να υπηρετήσουν τους κανόνες που η Δύση επιβάλει στη θέση του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ, Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Επίκεντρο των μαχών παραμένει το Σεβεροντονέτσκ. Οι Ουκρανοί αναφέρουν πως παρά το ρωσικό σφυροκόπημα κατάφεραν να ανακτήσουν το 50% της πόλης που είναι στρατηγικής σημασίας για την εξέλιξη της μάχης στα ανατολικά της χώρας. Με ενισχύσεις για τους Ουκρανούς μαχητές έφτασε στο Ντονμπάς και ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι…

Η αποστολή μεσαίου πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται πως έχει φέρει σε δύσκολη θέση τη Μόσχα. Η Ρωσία απειλεί πως σε περίπτωση που οι Ουκρανοί χρησιμοποιήσουν τα εξελιγμένα πυραυλικά συστήματα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, η ρωσική εισβολή θα επεκταθεί και στα δυτικά της χώρας.

Εχθές για πρώτη φορά από την ρωσική υποχώρηση στα τέλη Απριλίου ρωσικοί πύραυλοι τύπου Κρουζ έπληξαν τα προάστια του Κιέβου. Οι Ρώσοι αναφέρουν πως χτυπήθηκε χώρος αποθήκευσης αρμάτων μάχης με το Κίεβο να κάνει λόγο για χώρο συντήρησης τρένων.

Η αποστολή όπλων στην Ουκρανία προκάλεσε ένταση και στην Ελληνική Βουλή

Πυραύλους κατά πλοίων ανακοίνωσε πως θα στείλει στην Ουκρανία και η Σουηδία.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 06/06/2022