Καιρός

Ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα την Κυριακή – Η πρόβλεψη της Χριστίνας Ρήγου

04.06.2022 | 13:33 Eνσωμάτωση

Την Κυριακή ο καιρός σε γενικές γραμμές θα είναι αίθριος.

Ηλιοφάνεια προβλέπεται από το πρωί σε όλη τη χώρα. Σταδιακά όμως, προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις αραιές, οι οποίες κατά τόπους θα πυκνώνουν, και φαίνεται να επεκτείνονται και μέχρι το Αιγαίο, κυρίως τα βόρεια και ανατολικά τμήματα, αφήνοντας με ήλιο τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Αυτή η παροδική συννεφιά, είναι πιθανό να συνοδεύεται και από τοπικές μπόρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, υπάρχει πιθανότητα στα ορεινά να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες, οι οποίες μέχρι το βράδυ, θα έχουν σταματήσει.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, 36-38 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Λίγο πιο χαμηλές θα παραμείνουν οι μέγιστες στο Αιγαίο, συγκριτικά με την ηπειρωτική χώρα, με θερμοκρασίες από 29-34 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις. Στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ, και στο Αιγαίο σε παρόμοιες εντάσεις 3-5 και τοπικά στα κεντρικά και νότια, δηλαδή από Κυκλάδες και νοτιότερα μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια από το πρωί και αραιή συννεφιά το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 23-36 βαθμούς, στα ανατολικά θα είναι λίγο πιο χαμηλή φτάνοντας τους 33°C και οι άνεμοι βόρειοι 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, το μεσημέρι και το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Έτσι είναι πιθανό στα γύρω ορεινά να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-37 βαθμούς, με ένα ελαφρύ νοτιαδάκι 2-3 μποφόρ στο Θερμαϊκό.

Ηλιοφάνεια την Δευτέρα – Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Τρίτη

Τη Δευτέρα η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο. Από το μεσημέρι και στη συνέχεια παροδικές νεφώσεις προβλέπονται σχεδόν σε όλη τη χώρα, και η ατμοσφαιρική αστάθεια θα γίνει περισσότερο γενικευμένη. Αναμένονται δηλαδή, περισσότερες βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, στα ορεινά, επηρεάζοντας πιθανόν και περιοχές που βρίσκονται γύρω από τους ορεινούς όγκους.

Το θερμόμετρο το μεσημέρι θα φτάσει τους 35-38 βαθμούς Κελσίου, και οι άνεμοι βόρειοι και σχετικά ήπιοι, 2-4 και στα ανατολικά μέχρι 5-6 μποφόρ.

Την Τρίτη το σκηνικό θα γίνει πιο βροχερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, με περισσότερα φαινόμενα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι βροχές θα είναι μέτριας έντασης θα σημειωθούν και καταιγίδες, αλλά μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα, καθώς αναμένονται τιμές κατά 6 βαθμούς χαμηλότερες από τις προηγούμενες ημέρες. Στους 28°C στη βόρεια Ελλάδα το μεσημέρι και μέχρι 30-34°C στις υπόλοιπες περιοχές και οι άνεμοι βόρειοι 3-5 στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.