Ελλάδα

Μαρακάκης για Γκουρούση: «Η εισαγγελία και ο ανακριτής θεωρούν ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής»

28.05.2022 | 15:19 Eνσωμάτωση

Ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης, μίλησε στην εκπομπή «Τι Λες Τώρα!» για την αποφυλάκιση του Βασίλη Γκουρούση, 14 μήνες μετά τη σύλληψή του για ριφιφί σε θυρίδες τράπεζας στο Ψυχικό.

«Οποιοσδήποτε ισχυρισμός από την πλευρά της υπεράσπισης αποτελεί περιεχόμενο της δικογραφίας και θα κριθεί στο ακροατήριο» δήλωσε ο κ. Μαρακάκης, ο οποίος είναι συνήγορος ενός εκ των θυμάτων της ληστείας.

Κατόπιν, ο δικηγόρος τόνισε πως εισαγγελέας και ανακριτής θεωρούν πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις που ενοχοποιούν τον Βασίλη Γκουρούση και επισήμανε πως κακώς άργησε να ολοκληρωθεί η κατάθεση, κάτι το οποίο έγινε μόλις χθες, ωστόσο δεν έχει συνταχθεί ακόμη το κατηγορητήριο.

«Συνήθως σε περιπτώσεις κλοπής ή διακεκριμένης κλοπής, οι Αρχές δεν χρειάζονται περισσότερο από 2-3 μήνες για να φτάσουν στη λύση του μυστηρίου» προσέθεσε ο κ. Μαρακάκης.

Σημείωσε επίσης, πως στην εν λόγω υπόθεση ζητήθηκε και συνδρομή από το εξωτερικό και μάλιστα με τη συμβολή ενός προσώπου από το περιβάλλον του κατηγορούμενου, για να αναζητηθεί η διαδρομή των κοσμημάτων. Αναμένονται ακόμη οι απαντήσεις από την έρευνα.

«Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο περίπτωση η υπόθεση αυτή να μπει στο αρχείο» δήλωσε ο δικηγόρος.

Videos & Απoσπάσματα από Τι Λες Τώρα - 28/05/2022