Κόσμος

Καλημέρα από τους Έλληνες του εξωτερικού – Βόλτα στη Σρι Λάνκα!

28.05.2022 | 05:58 Eνσωμάτωση

Μια βόλτα μέχρι τη Σρι Λάνκα έκανε η εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, όπου συνάντησε τον κ. Μίλτο Τενεδιώτη, κάτοικο του Κολόμπο, ο οποίος μίλησε για την κατάσταση στη χώρα, που κήρυξε για πρώτη φορά στην ιστορία της πτώχευση.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα εδώ. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στην τροφοδοσία των πρατηρίων για βενζίνη, ατελείωτες ουρές, ελλείψεις στην τροφοδοσία των σούπερ μάρκετ. Υπάρχει κρίση αλλά ελπίζουν όλοι ότι με την αλλαγή της κυβέρνησης που έγινε θα εξομαλυνθούν τα πράγματα», ανέφερε ο κ. Τενεδιώτης.

«Το μεγαλύτερο εισόδημα εδώ είναι από τον τουρισμό. Ο τουρισμός έπεσε λόγω του κορωνοϊού και δεν ανέκαμψε. Πολλοί από τους τουρίστες που έρχονταν εδώ ήταν Ρώσοι και Ουκρανοί. Επίσης η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν 4 αδέρφια. Μια οικογένεια κυβερνούσε όλη τη χώρα. Τώρα έχει ηρεμήσει κάπως η κατάσταση», εξήγησε ο ίδιος.

«Η καταγωγή μου είναι από τη Μικρά Ασία. Στη Σρι Λάνκα είμαι τρία χρόνια, είχα έρθει για εργασία, είμαι διευθυντής μιας ξένης κατασκευαστικής εταιρίας», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Τενεδιώτης.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 28/05/2022