Οικονομία

Χιλιάδες τα θύματα της Wind Media στην Ελλάδα – Πώς τα στόχευαν & τους απομυζούσαν χρήματα

27.05.2022 | 17:55 Eνσωμάτωση

Η φούσκα έσκασε και το… πουλάκι της Wind Media πέταξε μακριά. Τα θύματα της μεγάλης απάτης που όπως φαίνεται είναι χιλιάδες στη χώρα μας, ψάχνουν τα χρήματά τους και προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν αυτό που τους έχει συμβεί.

Θύματα της απάτης ξεσπούν και καταγγέλλουν

Όλοι πίστεψαν και πείστηκαν να ρισκάρουν τις οικονομίες τους. Τα χρήματα που τους υποσχόταν η Wind Media ήταν πολλά και το μόνο που τους ζητούσε ήταν να κάνουν like σε μια σειρά από προϊόντα που τους υποδεικνύονταν.

Για να «πιάσει» η απάτη, κάποιοι είχαν το ρόλο του κράχτη, για να ψήσουν κυρίως νεαρούς και ανέβαζαν βίντεο στο tiktok.

– Σε 3 μέρες με τα likes της Wind Media τα πήρα όλα. Καλό 8ωρο στους άλλους.
– Καταψύκτης από τη Wind Media. Και εσύ δουλεύεις ακόμα για 560 ευρώ;

Η εταιρεία είχε βγάλει 5 πακέτα για τα υποψήφια θύματα. Το κόστος αγοράς κυμαινόταν από 100 έως 3.000 € το μήνα και η υπόσχεση έκανε λόγο για κέρδη από 600 έως και 4.200 ευρώ το μήνα, συν μπόνους για εκείνους που θα έφερναν νέα μέλη.

Τη μέρα που έκλεισε είχαν επενδύσει χρήματα πάνω από 10.000 άτομα.

Η Wind Media είχε μέχρι και πριν από λίγες μέρες ιστοσελίδα. Ανέφερε πως είχε ιδρυθεί το 2020, με έδρα τη Σιγκαπούρη και πως οι συναλλαγές είναι απολύτως εξασφαλισμένες. Όλα αυτά όπως αποδείχθηκε μέχρι να μαζευτούν περίπου 10.000 άτομα.

Για την εγγραφή του, τo κάθε μέλος έπρεπε να καταθέσει ευρώ σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, με την εταιρεία να υπόσχεται ότι θα πληρώσει με τον ίδιο τρόπο.

Από τις αρχές του χρόνου, η εταιρεία όχι μόνο δεν κρυβόταν, αλλά είχε φτάσει στο σημείο να διοργανώνει μέχρι και πάρτι για τα μέλη της.

Ο στόχος ήταν να πειστούν για να επενδύσουν ακόμα περισσότερα άτομα. Τις τελευταίες μέρες άρχισαν να εμφανίζονται προβλήματα στις συναλλαγές, με τους υπεύθυνους αρχικά να τα αποδίδουν στη γενικότερη αστάθεια της αγοράς των κρυπτονομισμάτων.

Στην πραγματικότητα όμως προετοιμαζόταν την αρπαγή των χρημάτων και τη φυγή τους.

Οι καταγγελίες μετά την κατάρρευση της πυραμίδας συνεχίζονται με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η Wind Media κατέβασε ρολά αφού συγκέντρωσε δεκάδες εκατομμύρια από τα ανυποψίαστα θύματά της.

«Είναι μια καλοστημένη απάτη»

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, έκανε λόγο για μια καλοστημένη απάτη.

«Είναι μια καλοστημένη απατή που θέλει και πολύ χρόνο για να στηθεί. Πλέον η τεχνολογία έχει έρθει στα χέρια μας για να μας διευκολύνει αλλά μέσω αυτής οι κυβερνοαπατεώνες εκμεταλλεύονται όλα τα εργαλεία».

Όπως τονίζει η κ. Ιωάννου, τα θύματα ήταν «ανυποψίαστοι διαδικτυακοί χρήστες» οι οποίοι ήταν στοχευμένοι.

«Παρακολουθούν και ξέρουν ποιους θα χτυπήσουν. Ο κόσμος που είναι στο στόχαστρο είναι συνήθως όσοι παίρνουν μέρος σε give away και διαγωνισμούς».

Η κ. Ιωάννου επισημαίνει ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

«Όταν κάτι μας φαίνεται εξωφρενικά εύκολο και καλό στο διαδίκτυο, θέλει και εξωφρενικό έλεγχο».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 27/05/2022