Πολιτική

Τροπολογία για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και τις διακοπές ρεύματος

26.05.2022 | 20:39 Eνσωμάτωση

Ένα συνολικό σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας ετοιμάζεται να παρουσιάσει η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Πολύ σύντομα ανακοινώνεται συνολικό σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη.

«Με μικρές αλλαγές στη συμπεριφορά μας μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια, να γλιτώσουμε χρήματα, να διευκολύνουμε την προσπάθεια της χώρας να μειώσει συνολικά το ενεργειακό της αποτύπωμα. Είναι πολιτικές που μόνο όφελος έχουμε», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τροπολογία για να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι νομοθετεί υπέρ των μεγάλων μεγάλων επιχειρήσεων και των ελίτ.

«Για έναν νέο γενικευμένο γύρο διαπλοκής υπό την αιγίδα και τον συντονισμό ενός διεφθαρμένου και ανάλγητου καθεστώτος. Αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς που ήδη τους έχουν έρθει. Θα τους κόψετε το ρεύμα; Ή σε αυτούς που δεν θα έχουν ρεύμα για να ζήσουν θα τους λέτε τι ώραια είναι η ποιότητα ζωής στη χώρα και να το δείτε ολιστικά το πράγμα;», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε προφανή σύγχυση και απόγνωση από τις πολιτικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τις διεθνείς επιτυχίες της Κυβέρνησης», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η κυβέρνηση βασίζει την ενεργειακή μετάβαση αποκλειστικά στο φυσικό αέριο τονίζει στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Οι παρεμβάσεις μας έχουν ακριβώς ως στόχο την διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα πείθει και θα ενεργοποιεί τους πολίτες. Διαφορετικά κινδυνεύουμε, ο Κλιματικός Νόμος να μην είναι τίποτα παραπάνω από ένα «πράσινο» πουκάμισο αδειανό».

«Πάλι τα λαϊκά νοικοκυριά θα πληρώσουν τα σπασμένα αυτή τη φορά από τον κρατικό προυπολογισμό αυτή τη φορά με νέες περικοπές και με νέους φόρους», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η κυβέρνηση διαμηνύει πως δεν αφήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις απροστάτευτους μπροστά στις ανατιμήσεις στην ενέργεια.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/05/2022