Καιρός

Εξαιρετικός ο καιρός το Σάββατο – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

20.05.2022 | 21:31 Eνσωμάτωση

Το Σάββατο θα επικρατήσουν εξαιρετικές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα, σχεδόν καλοκαιρινές.

Το Σάββατο θα επικρατήσουν εξαιρετικές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα, σχεδόν καλοκαιρινές.

Η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στα ηπειρωτικά και αραιή συννεφιά στα δυτικά-βορειοδυτικά της χώρας. Αναμένεται λοιπόν αυτές οι νεφώσεις από τα βορειοδυτικά, να κάνουν ένα γρήγορο πέρασμα νοτιότερα μέσα στη μέρα. Χωρίς όμως να χαλάει το ηλιόλουστο σκηνικό.

Στην νησιωτική χώρα ο ήλιος θα κυριαρχήσει και μόνο στα νότια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις ,με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη και μικρότερη πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά στα Δωδεκάνησα. Κυρίως στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα άνοδο, με τιμές που το μεσημέρι θα πλησιάσουν τους 28-31 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο στα ηπειρωτικά, τοπικά 32°C στη Μακεδονία. Ενώ στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές, θα κυμανθούν από 25-28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη. Θα εξασθενήσουν από τις θυελλώδεις εντάσεις των τελευταίων ημερών. Δεν θα ξεπεράσουν τα 3-5, στο Αιγαίο το πρωί και 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο ήλιος θα κυριαρχήσει κατά τα διάρκεια της ημέρας, με λίγη αραιή συννεφιά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-30 βαθμούς Κελσίου, με βοριάδες 3-5 μποφόρ στο Σαρωνικό, μέχρι 6 στον Ευβοϊκό, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται λίγη αραιή συννεφιά το πρωί και αίθριος καιρός για το υπόλοιπο της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-29 και στο Θερμαϊκό θα πνέει νοτιάς 2-3 μποφόρ.

Την Κυριακή, οι καιρικές συνθήκες δεν θα αλλάξουν σημαντικά, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η μόνη αλλαγή, είναι ότι επιστρέφει η ατμοσφαιρική αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά, με μπόρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, ενώ τοπικές νεφώσεις προβλέπονται το απόγευμα.

Ζεσταίνει λίγο ακόμα ο καιρός, με θερμοκρασία που το μεσημέρι θα φτάσει τους 32-33 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και 29-30 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου. Και οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς με ένταση που δε θα ξεπεράσει τα 3-5 και στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ.

Η νέα βδομάδα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα με ηλιοφάνεια, και με καλό καιρό γενικά σε όλη τη χώρα. Το μεσημέρι και το απόγευμα και μόνο στα ηπειρωτικά ορεινά, υπάρχει η πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες.

Σε ήπιες εντάσεις θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη, σε δυτικές διευθύνσεις 3-5, τοπικά στο νότιο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα πλησιάσει τους 31 στο νότιο Αιγαίο, 31-32°C στα δυτικά και βόρεια, τοπικά και 34°C στην κεντρική Ελλάδα.

Θερμοκρασίες που θα διατηρηθούν μέχρι και την Πέμπτη, έρχεται μια ζεστή καλοκαιρινή βδομάδα. Σε ήπιες εντάσεις θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη, σε δυτικές διευθύνσεις 3-5, τοπικά στο νότιο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 20/05/2022