Καιρός

Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή με άνοδο της θερμοκρασίας – Η πρόβλεψη της Χριστίνας Ρήγου

19.05.2022 | 13:32 Eνσωμάτωση

Την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Θα παραμείνουν λίγες βροχοπτώσεις κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας. Έτσι από τις προμεσημβρινές περίπου ώρες, βροχές, ασθενούς ως και μέτριας έντασης αναμένονται στο ανατολικό Αιγαίο, περίπου από το ύψος της Σάμου και νοτιότερα μέχρι και τα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, και στην Κρήτη. Ωστόσο στις συγκεκριμένες περιοχές που περιμένουμε να βρέξει , ο καιρός θα παρουσιάζει και ανοίγματα.

Οι βροχές δηλαδή θα έχουν παροδικό χαρακτήρα και θα εκδηλώνονται σε τοπικό επίπεδο, με ήπιες εντάσεις, Στην υπόλοιπη χώρα , από βορρά προς νότο, ο καιρός θα είναι αίθριος, με τον ήλιο να κυριαρχεί.

Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία το μεσημέρι. Στους 28 βαθμούς στα βόρεια, 29 στα δυτικά, 25-26 στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Λίγο πιο χαμηλές θερμοκρασίες προβλέπονται στο νότιο Αιγαίο, με 21-23 βαθμούς το μεσημέρι.

Αιτία ,το ενισχυμένο βόρειο ρεύμα που θα διατηρηθεί στα πελάγη, με ένταση στο Αιγαίο 5-7, τοπικά στο νότιο Αιγαίο 8 μποφόρ. Θα αρχίσει να εξασθενεί το βράδυ από βορρά προς νότο. Και πιο ήπιοι βοριάδες στο Ιόνιο 3-5 τοπικά και 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι βελτιωμένος καθώς προβλέπεται ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές του νομού, με αραιή συννεφιά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 14-25 βαθμούς, με βοριάδες που θα πνέουν μέχρι 5-7 μποφόρ, το βράδυ σταδιακά θα υποχωρήσουν.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος και ο ήλιος θα κυριαρχήσει καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-27 βαθμούς, και οι άνεμοι ασθενείς 2-3 μποφόρ, βόρειοι σταδιακά θα στραφούν σε νοτιάδες.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 19/05/2022