Ελλάδα

«Χαμόγελο του παιδιού»: Κόντρα Γιαννόπουλου – Μιχαηλίδου για την λειτουργία του οργανισμού

18.05.2022 | 13:22 Eνσωμάτωση

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρόεδρο του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλου και την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, ύστερα από την νέα υπουργική απόφαση που θέτει συγκεκριμένες και πιο αυστηρές προϋποθέσεις λειτουργίας των ιδρυμάτων. Την Τρίτη, υπήρξε συνάντηση του Κώστα Γιαννόπουλου με την κ. Μιχαηλίδου και συνεργάτες της, με την υπουργό να διαβεβαιώνει ότι δεν τίθεται θέμα παύσης της λειτουργίας των σπιτιών του οργανισμού.

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο υπουργείο Εργασίας και το «Χαμόγελο του παιδιού», το οποίο υποστηρίζει ότι υπάρχει κίνδυνος να μπει λουκέτο σε 3 σπίτια ημερήσιας φροντίδας και σε άλλα 11 μόνιμης φιλοξενίας παιδιών του οργανισμου. Αιτία η νέα υπουργική απόφαση που αυστηροποιεί τις προϋποθέσεις λειτουργίας ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών οργανισμών παιδικής προστασίας.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται μια σειρά κτηριακών προϋποθέσεων που σύμφωνα με το «Χαμόγελο του παιδιού» είναι αδύνατο να εφαρμοστούν.

Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, τόνισε ότι, κανένας οργανισμός δεν κλείνει, γίνονται όμως συγκεκριμένοι οι κανόνες για τη λειτουργία τους. Παράλληλα επεσήμανε ότι, δίνεται ενας χρόνος διορία, για να προσαρμοστούν οι δομές στα νέα δεδομένα.

Στα σπίτια του Χαμόγελου φιλοξενούνται 241 παιδιά, τα οποία σύμφωνα με τον Οργανισμό κινδυνεύουν άμεσα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 18/05/2022