Ελλάδα

Πάτρα: Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος της Τζωρτζίνας

16.05.2022 | 13:15 Eνσωμάτωση

Κανένας γιατρός δε θα χορηγούσε τόση κεταμίνη σε άνθρωπο λένε οι ειδικοί που εμφανίζονται απόλυτα σίγουροι ότι ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.

«Είναι αδύνατον να χορηγήθηκε από τους γιατρούς, καθώς αυτό γίνεται μονάχα όταν θέλουν να κρατήσουν έναν οργανισμό στη ζωή και όχι στη διαδικασία ανάνηψης. Πρέπει να της χορηγήθηκε ενδοφλέβια καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προκαλέσει τοξικά φαινόμενα, όπως είναι η ανακοπή, αλλά και να μπει στη ροή του αίματος σε μικρό χρονικό διάστημα» είπε μεταξύ άλλων ο ιατροδικαστής.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων εξηγεί γιατί θα πρέπει να γίνει εκταφή της Τζωρτζίνας.

«Θα μπορούσε να χρειαστεί για να δούμε τα ενδιάμεσα επεισόδια, τα οποία σημαίνουν και διαφορετικές κατηγορίες».

Ψύχραιμη και αποστασιοποιημένη

Απρίλιος του ’21. Η Τζωρτζίνα νοσηλεύεται μετά από ανακοπή στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο.

Ήταν η περίοδος που ανεξήγητα ξεκινούσε ο γολγοθάς του παιδιού, που δολοφονήθηκε λίγους μήνες αργότερα στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» με κεταμίνη.

«Σαν σκηνικό ταινίας θρίλερ»

Σήμερα 13 μήνες μετά η κατάθεση νοσηλεύτριας για την αντίδραση της Πισπιρίγκου, εκείνες τις δραματικές στιγμές στη ΜΕΘ φωτίζει το μαρτύριο που ζούσε η Τζωρτζίνα και θυμίζει ταινία θρίλερ, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «ΝΕΩΝ» Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Όταν αποσωληνώθηκε η Τζωρτζίνα, ζητήσαμε από τους γονείς να της μιλήσουν για να δούμε αν είχε επικοινωνία. Η μητέρα πλησίασε με άγχος αν θα μιλήσει. Προσπαθούσε να παρακολουθήσει τις αντιδράσεις της κόρης της» ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Η αντίδραση της Πισπιρίγκου όταν «έσβησε» η Τζωρτζίνα

Η ψυχρή, απαθής και χωρίς συναίσθημα στάση της Πισπιρίγκου φαίνεται ξεκάθαρα όταν ο ίδιος εντατικολόγος του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού που έκανε ανάνηψη και στην άτυχη Μαλένα ανακοίνωσε στην 33χρονη κατηγορούμενη το θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι μόλις αναγγείλαμε στη μητέρα ότι η Τζωρτζίνα είναι νεκρή, άρχισε απολύτως ψύχραιμη να μου ζητάει να μην γίνει νεκροψία στην Αθήνα αλλά στην Πάτρα» κατέθεσε ο εντατικολόγος.

«Πολύτιμο στοιχείο»

34 καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών , ρίχνουν φως στις κινήσεις της Πισπιρίγκου κατά τη διάρκεια νοσηλείας της Τζωρτζίνας.

Το παιδί που όπως φαίνεται πέρασε τα πάνδεινα από τη μέρα που γεννήθηκε θα δώσει πολύτιμες “απαντήσεις” στους ιατροδικαστές, αυτή τη φορά μέσα από το τριχωτό της κεφαλής.

Το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογρηά αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές στα τέλη Μαΐου και θα αποκαλύψει τις συνθήκες κατά από τις οποίες χάθηκαν η Μαλένα και η Ίριδα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/05/2022