Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Ποια ποινή θα επιβληθεί στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

16.05.2022 | 16:37 Eνσωμάτωση

Την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά και της κακοποίησης του σκύλου, ζήτησε η εισαγγελέας για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

«Ο κατηγορούμενος σταμάτησε μόνο όταν πέτυχε το σκοπό του. Όταν ξεκίνησε να φράσει τους αεροφόρους οδούς, ένιωθε το αίσθημα της αγωνίας και της ασφυξίας του θύματος. Μπροστά στα μάτια του εξελίχθηκαν τα ασφυκτικά συμπτώματα. Στα τρία λεπτά η νέκρωση του εγκέφαλου στα πέντε το τέλος της ζωής. Είχε χρόνο να κάνει πίσω, είναι μεγάλος χρόνος το ένα λεπτό αν ήθελε να αναστρέψει κάτι. Στον κατηγορούμενο, δεν λειτούργησε καμία αναστολή. Δεν έκανε τίποτα για να αντιστρέψει την κατάσταση. Είπε για εναγκαλισμό, όχι εύστοχος όρος μόνο αν δεχθούμε ότι ήταν ένας εναγκαλισμός θανάτου», ανέφερε σχετικά με την υπόθεση η εισαγγελέας Ευγενία Σταθουλοπούλου.

«Καταπέλτης» ήταν η εισαγγελική πρόταση περιγράφοντας τα λεπτά της δολοφονίας της Καρολάιν.

«Ο κατηγορούμενος μας είπε ότι σταμάτησε όταν ένιωσε ότι ήταν λιπόθυμη. Τη πλάκωσε με όλο του το σώμα για να διασφαλίσει ότι δεν θα αντιδράσει. Η Καρολάιν δεν ήταν όρθια και δεν κινούνταν στο χώρο, η κίνηση που καταγράφηκε στο ρoλόι της ήταν από την κίνηση των χεριών της. Ένιωθε κάθε στιγμή ότι βρισκόταν σε επιθανάτια αγωνία. Ευτυχώς ο κατηγορούμενος δεν σκέφτηκε να αφαιρέσει το έξυπνο ρολόι από το χέρι της Κάρολαϊν και αυτό είναι θεία δίκη. Η ιατροδικαστής κ. Σπηλιοπούλου είπε ότι το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση μεγάλου στρες. Ο θάνατος ήταν αγωνιώδης. Όλο αυτό λειτούργησε έξι λεπτά», συνέχισε η κα Σταθουλοπούλου.

«Δεν έπεισε…»

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στη προσπάθεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου κατά την απολογία του, να επιρρίψει ευθύνες στην Καρολάιν, χωρίς ωστόσο να πείθει αλλά ούτε και να εξηγεί στην ουσία τι τον ώθησε στο έγκλημα.

«Ο κατηγορούμενος αρκέστηκε στο να επιρρίψει ευθύνες στο θύμα, μίλησε για εξάρσεις θυμού της Καρολάιν. Είπε εκείνο το βράδυ, το θύμα απώθησε το μωρό στο λίκνο. Είπε ότι αυτό τον κινητοποίησε. Του ζητήθηκε να μας πει γιατί ωθήθηκε στην απώλεια διαύγειας. Δεν περιέγραψε όμως κάτι βίαιο. Ο μηχανισμός του θανάτου έλαβε χώρα ενώ το θύμα κοιμόνταν. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος έκανε την αυτοκριτική του ως σύζυγος. Πραγματικά με όλο το σεβασμό στη θέση του, πολλές φορές αναρωτήθηκα κατά την απολογία του, αν καταλάβαινε, αν έχει επαφή με το περιβάλλον και αν καταλαβαίνει τι λέει. Επιμήκυνε την απολογία του επί ώρες για να φτάσει στο έγκλημα, για να μας πείσει ότι κάτι απρόσμενο έγινε εκείνο τα βράδυ και κατέλεξε σε αυτό το τέλος. Καθώς ο χρόνος περνούσε είναι απορίας άξιον πως εξακολουθούσε έχει θυμό και γιατί συνεχώς ζητούσε συγνώμη από το θύμα που κοιμόνταν».

«Ανέβηκε για να σκοτώσει…»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η εισαγγελέας για τον τρόπο με τον οποίο ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε ακόμη και το ίδιο του το παιδί για να παραπλανήσει…

«Διατυπώνω τη σκέψη ότι ο φόνος έγινε για ασήμαντη αφορμή. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος, πολύ καλά στο βάθος της ψυχής του γνωρίζει ότι δεν υπήρχε καμία προφανής αιτία. Κοίμισε το παιδί στο καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει. Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει. Όλα αυτά που είπε ότι τράβαγε τα μαλλιά του και έκλαιγε δεν συνάδουν με τις καταθέσεις των αστυνομικών ούτε με τη δολοφονία του σκυλιού. Έχω την εικόνα ενός ανθρώπου που δεν έχει την αίσθηση της συντριβής. Ακόμη και το επιχείρημα ότι σκότωσε θολωμένος καταρρίπτεται από το ότι ο ίδιος εναπόθεσε στο σώμα της νεκρής μάνας το παιδί. Είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητάς του. Ήθελε να καταστήσει το παιδί μέρος του σκηνικού του φόνου. Για να παραμείνει εκείνος αλώβητος από την αστυνομική διαδικασία που ακολουθούσε. Η βία που ασκήθηκε ήταν τέτοια που της παραμόρφωσε το πρόσωπο. Το ζώο βασανίστηκε όσο και η κοπέλα», τόνισε η εισαγγελέας.

Οι 37 ημέρες τις οποίες ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατάφερε να «κερδίσει» πριν συλληφθεί, αποδεικνύουν πόσο προσπάθησε να συγκαλύψει το έγκλημα, ανέφερε η εισαγγελέας.

«Ο δράστης προσπαθούσε να επιτύχει τη συγκάλυψη των εγκλημάτων του. Ο στόχος του ήταν η παραπλάνηση των διωκτικών αρχών. Κέρδισε 37 ημέρες. Αν υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό σε όλα τα εγκλήματα είναι ότι ο κατηγορούμενος υποτιμά τη νοημοσύνη των άλλων. Έφτιαξε ένα σκηνικό, άσκησε ασυλλόγιστη και υπέρμετρη βία προσπαθώντας να μας πείσει ότι οι άγριοι ληστές προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο στο θύμα επειδή αντιστάθηκε ενώ τους είχε δώσει χρήματα».

«Η Καρολάιν θα στοιχειώνει τη ζωή του»

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε και στην δολοφονία της Ρόξι, του σκύλου της οικογένειας, τονίζοντας ότι ήταν ένα από τα σημεία που τον πρόδωσαν.

«Ο κατηγορούμενος σκότωσε το σκυλί με αδιανόητη σκληρότητα. Ήταν κάτι σημαντικό για την Κάρολαϊν. Όσο κι αν λέει ότι αγαπούσε το ζώο όπως η Κάρολαϊν, αυτό δεν μπορεί να γίνει πιστευτό. Ήταν ένα από τα ζητήματα που τον πρόδωσαν. Κανένας ληστής δεν χάνει χρόνο για να σκοτώσει έτσι τελετουργικά το σκυλί. Το κρέμασμα παραπέμπει είτε σε μαφία (εγώ αυτό σκέφτηκα αρχικά όταν τα έβλεπα στην τηλεόραση), είτε στον ίδιο, δεν υπήρχε τρίτη λύση».

«Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με τον Θεό» είπε ολοκληρώνοντας την πρότασή της η εισαγγελέας.

«Αυτή η ιστορία ενέχει τα στοιχεία μια ανθρώπινης τραγωδίας. Θα αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά δεν θα αποδοθεί ηθική δικαίωση, ούτε στα θύματα που ζουν. Την κόρη του και τη μητέρα της Κάρολαϊν. Αν ένας άνθρωπος συναισθάνεται το βάρος όσων έχει κάνει θα περίμενα να σιωπήσει. Το πρόσωπο της Κάρολαϊν θα στοιχειώνει τη ζωή του. Η ανθρωποκτονία με πρόθεση υπερβαίνει τα όρια της Δικαιοσύνης και προκαλεί δέος. Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με τον Θεό, από τον οποίο ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη», συνέχισε η κα Σταθουλοπούλου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σήμερα, το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του, με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να αντιμετωπίζει την ισόβια κάθειρξη.

Σήμερα η απόφαση για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Γύρω στις 15:00 το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να αποφασίσει επί της ενοχής του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, εάν δηλαδή θα τον κρίνει ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση ή εν βρασμώ.

Εάν αναγνωριστεί η ενοχή ανθρωποκτονίας εν βρασμώ τότε «σπάνε» τα ισόβια, όπως το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση που αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι του θα διεκδικήσουν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής σημείωσαν, αναφερόμενοι στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, πως πρόκειται για ένα φοβερό ηθοποιό, σκηνοθέτη και σεναριογράφο, ενώ τον χαρακτήρισαν αμετανόητο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 16/05/2022