Κόσμος

Επεισόδια στην κηδεία της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου του Al Jazeera

13.05.2022 | 20:31 Eνσωμάτωση

Σοβαρά επεισόδια έγιναν στην Ιερουσαλήμ, στην κηδεία της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου που σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι ενώ έκανε ρεπορτάζ για εκκαθαριστική επιχείρηση των Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη...

Ακόμα και οι Παλαιστίνιοι που σήκωναν το φέρετρο της Σιρίν Αμπού Άκλεχ χτυπήθηκαν από την ισραηλινή αστυνομία που είχε παραταχθεί έξω από το νοσοκομείο με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πετροπόλεμος και να γίνει χρήση χρήση δακρυγόνων.

Κατευθύνονταν σε εκκλησία για την κηδεία και ακολούθησε ο ενταφιασμός στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Εν τω μεταξύ οι ισραηλινές αρχές παρουσίασαν μια νέα πιθανή εκδοχή για το φόνο της δημοσιογράφου. Ίσως, λένε τώρα, η Σιρίν να πυροβολήθηκε κατά λάθος από Ισραηλινό στρατιώτη που ανταπέδιδε πυρά.

«Παγώνει» προσωρινά το deal με Twitter ο Έλον Μασκ

Ο ιδιοκτήτης της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ δήλωσε ότι παραμένει προσηλωμένος στην εξαγορά του Twitter αν και πάγωσε τη διαδικασία εν αναμονή λεπτομερειών για τον αριθμό των ψευδών λογαριασμών που υπάρχουν στην πλατφόρμα.

Το ύψος της εξαγοράς ανέρχεται σε 44 δισεκατομμύρια δολάρια. Μετά από μεγάλη βουτιά η μετοχή του περιόρισε κάπως τις απώλειές της, αλλά και πάλι κατέγραφε πτώση περίπου 11% στις προσυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.

Εν τω μεταξύ έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις Μασκ στους Financial Times ότι οι Αμερικανοί εργαζόμενοι αποφεύγουν τη δουλειά και θα πρέπει να μάθουν να δουλεύουν σαν τους Κινέζους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/05/2022