Ελλάδα

Μονεμβασιά: Προφυλακίστηκε ο 52χρονος του διπλού φονικού – «Δεν θυμάμαι τίποτα», ισχυρίζεται

12.05.2022 | 08:24 Eνσωμάτωση

Εν αναμονή ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης βρίσκονται οι ανακριτικές Αρχές, προτού λάβουν την απόφασή τους.

Λίγα λεπτά μετά τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η απολογία του 52χρονου, ο οποίος το περασμένο Σάββατο σκότωσε δυο ηλικιωμένους στη Μονεμβασιά, με το αυτοκίνητό του. Μέχρι την τελική απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα θα κρατηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.

Παράλληλα, σήμερα θα εξεταστεί από ψυχίατρο, ο οποίος θα κάνει την πραγματογνωμοσύνη και με βάση τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης ανακριτής και εισαγγελέας θα λάβουν αποφάσεις για την τύχη του.

Ο 52χρονος εχθές ισχυρίζεται ότι δε θυμάται τίποτα, και αποδίδει όλη την κατάσταση στην κορτιζόνη που έπαιρνε για την μέση του.

Νωρίτερα, ο συνήγορος του 52χρονου Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι η αιτία της τραγωδίας είναι είτε η κληρονομικότητα ψυχιατρικών διαταραχών, είτε η μεγάλη ποσότητα κορτιζόνης που του χορηγήθηκε στο πλαίσιο θεραπείας που λάμβανε για τη μέση.

«Από την έρευνα που έχω κάνει με τους συνεργάτες μου και σε συνεργασία με καθηγητές ψυχιατρικής, προκύπτει ότι αυτό το έγκλημα είναι αδιανόητο. Βεβαίως με τον εντολέα μου δεν έχω καταφέρει να μιλήσω ούτε ένα λεπτό. Το ίδιο και οι συνεργάτες μου. Η κατάσταση της ψυχικής του υγείας είναι ακραία διαταραγμένη» ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος.

Το πρωί της Πέμπτης, θα γίνουν οι κηδείες των δύο ηλικιωμένων.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 12/05/2022