Καιρός

Αίθριος ο καιρός σήμερα, με βοριάδες μέχρι 6 μποφόρ

10.05.2022 | 06:39 Eνσωμάτωση

Σήμερα, Τρίτη, ο καιρός θα κυλήσει με εναλλαγές ηλιοφάνειας και συννεφιάς.

Το πρωί η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο στις περισσότερες περιοχές, αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις, αραιές κατά βάση.

Τις θερμές ώρες της ημέρας μπόρες θα σημειωθούν και στα ηπειρωτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Θα δούμε τον υδράργυρο να φτάνει στη δυτική Ελλάδα μέχρι 28 βαθμούς και 26 στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

Στο Αιγαίο τις μέγιστες από 21 βαθμούς στις Κυκλάδες μέχρι 25 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις. Στο Ιόνιο σε ήπιες εντάσεις δε θα ξεπεράσουν τα 2 – 4 μποφόρ και στο Αιγαίο λίγο πιο δυνατοί με ένταση 4 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αραιή συννεφιά, που θα είναι κατά περιόδους πιο πυκνή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς, βόρειοι οι άνεμοι 3 – 5, στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν παρόμοιες καιρικές συνθήκες, με ήλιο και αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς και οι άνεμοι νότιοι ασθενείς 2 – 3 μποφόρ.

Την Τετάρτη, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας θα περάσει με αίθριο καιρό και αρκετή λιακάδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα πλησιάσουν οι μέγιστες τιμές τους 26 – 29 βαθμούς Κελσίου, με βοριάδες 4 – 6 μποφόρ.

Την Πέμπτη θα πάρουμε μια μικρή γεύση καλοκαιρού, καθώς ο ήλιος θα κυριαρχήσει και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα, πλησιάζοντας το μεσημέρι τους 28 – 29 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 25 – 27 βαθμούς στο Αιγαίο. Το βόρειο ρεύμα θα συνεχιστεί στα πελάγη, 2 – 3 μποφόρ στο Ιόνιο και μέχρι 6 στο Αιγαίο.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 10/05/2022