Καιρός

Αίθριος καιρός την Τετάρτη – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

10.05.2022 | 13:28 Eνσωμάτωση

Την Τετάρτη θα συνεχιστεί η καλοκαιρία σε όλη τη χώρα, καθώς προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Μάλιστα όσο πιο νότια, τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα, καθώς ο ήλιος θα κυριαρχήσει καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, διατηρώντας ένα ηλιόλουστο σκηνικό.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Θα είναι πιο πυκνές κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών ,όπου στα ηπειρωτικά ορεινά θα εκδηλωθούν σε τοπικό επίπεδο μπόρες. Ειδικότερα, πιθανότητα βροχής υπάρχει σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Βροχές όμως μικρής διάρκειας και σε ορεινές και μόνο περιοχές.

Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία το μεσημέρι. Στους 29 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 27-28 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και μέχρι 26 βαθμούς θα φτάσουν οι μέγιστες στο νότιο Αιγαίο. Πλησιάζουν καλοκαιρινές τιμές οι θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες.

Το βόρειο ρεύμα θα διατηρηθεί στα πελάγη. Στο Ιόνιο σε ήπιες εντάσεις , δεν θα ξεπεράσουν οι άνεμοι τα 2-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο, όπως και τις τελευταίες ημέρες, λίγο πιο ενισχυμένοι μέχρι 4-6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί από 14-27 και οι άνεμοι βόρειοι 3-5 τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο. Το μεσημέρι και το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν τοπικές, νεφώσεις και στα γύρω ορεινά είναι πιθανό να σημειωθούν μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-25 και στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς νότιοι άνεμοι 2-3 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 10/05/2022