Πολιτική

Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις αυξήσεις στο ρεύμα

05.05.2022 | 12:55 Eνσωμάτωση

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν προκαλέσει πολιτική κόντρα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βγάζει σποτ για το θέμα και την κυβέρνηση να του απαντάει με άλλο δικό της τηλεοπτικό σποτ.

Σε έντονους τόνους και με σποτ προεκλογικού χαρακτήρα συνεχίζεται η «μάχη του ρεύματος» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης», λίγες ώρες πριν από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την ακρίβεια. Με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα τηλεοπτικό σποτ με αναφορά στις αυξήσεις στο ρεύμα.

Η ΝΔ απάντησε με δικό της σποτ για τα 4 ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για την ενεργειακής κρίση. Ενόψει των ανακοινώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε με νόημα ότι η κυβέρνηση βρήκε τελικά λεφτόδεντρα ενώ κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου ότι επί 9 μήνες δεν στήριξε τους πολίτες.

«Το κρίσιμο είναι αν αυτά τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση θα ποτίσουν νέα λεφτόδεντρα, άρα θα πληρώσουν ξανά οι φορολογούμενοι, θα αυξηθεί το έλλειμμα της χώρας ή θα κόψει και κλεφτόδεντρα, που λέω εγώ. Δηλαδή θα μειώσει την αισχροκέρδεια, τα υπερκέρδη, τα ουρανοκατέβατα κέρδη της ΔΕΗ και των άλλων ιδιωτών παρόχων», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για λαϊκισμό, ψέματα και ανακρίβειες κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Κάθε φορά που η κυβέρνηση δημιουργεί νέες δυνατότητες και προσφέρει ουσιαστικές λύσεις, ο κ. Τσίπρας χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Η πολιτική του ασκείται πια εν κενώ, σε όλα τα μεγάλα θέματα, και είναι μακριά από την πραγματικότητα, εγχώρια και διεθνή», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Τροπολογία για την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας κατεθεσε το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝ.ΑΛ.

  • Έως 10% άνω των πληρωμών προ κρίσης
  • Απαγορεύεται η διακοπή ρεύματος
  • Ρύθμιση χρεών σε 240 δόσεις

Συγκεκριμένα εισηγείται οτι οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν πάνω από 10% σε σχέση με αυτά που πλήρωναν πριν ξεκινήσει η ενεργειακή κρίση, θα Απαγορεύεται η διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όταν τους επιβάλλεται χρέωση που υπερβαίνει το 10%, ενώ για τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί από λογαριασμούς ρεύματος από 1/5/2021 δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης σε 240 δόσεις

Στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα κάνει ανακοινώσεις για τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/05/2022