Ελλάδα

Δολοφονία Τοπαλούδη: Τα ρίχνουν ο ένας στον άλλο οι δύο κατηγορούμενοι

04.05.2022 | 06:23 Eνσωμάτωση

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Μαΐου με την αγόρευση της εισαγγελέως.

Με αλληλoκαρφώματα επιχείρησαν να μεταθέσουν ο ένας στον άλλον την βαριά ποινική ευθύνη τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη οι δύο πρωτοδίκως καταδικασθέντες κατά τη διάρκεια της σημερινής τους απολογίας ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

«Δεν φταίω. Δεν την ακούμπησα καν». Ήταν τα πρώτα λόγια της απολογίας του  ενός κατηγορουμένου, ο οποίος αρνήθηκε τον ρόλο του δράστη της αποτρόπαιης εγκληματικής πράξης επιχειρώντας να περάσει στην αντίθετη πλευρά του … θεατή.

Με την απολογία τους οι δύο κατηγορούμενοι για την φρικτή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ήταν σαν να την σκότωσαν ξανά. Οι περιγραφές τους για το μαρτυρικό τέλος της άτυχης κοπέλας σοκαριστικές.

26χρονος κατηγορούμενος: Μου ζήτησε να πάω να την τελειώσουμε. Νομίζω την χτύπησε πρώτα με μπουνιά και μετά με το σίδερο.

Πρόεδρος : Ποιος έφερε τα μαχαίρια;

Κατηγορούμενος : Ο Α.Λ και την είπε σκληρόπετση

Πρόεδρος : Τι της έκανε με τα μαχαίρια;

Κατηγορούμενος: Την κάρφωνε στον λαιμό και της έλεγε «θα σε σκοτώσω». Επειδή στράβωσε το ένα μαχαίρι, πήγε και πήρε κι άλλο.

Αυτά ήταν τα λόγια του 26χρονου Ροδίτη που ανέβηκε πρώτος στο εδώλιο. Δεν παραδέχτηκε στιγμή ότι ευθύνεται για την άγρια δολοφονία.

Κατηγορούμενος: Εκείνος την χτύπησε

Πρόεδρος: Δεν είναι δυνατό μόνος του να το έκανε αυτό, πρέπει να τον έχετε βοηθήσει… Μία κοπέλα πέθανε βασανίστηκα, μαρτύρησε στα χέρια σας.

Κατηγορούμενος: Εγώ δεν την άγγιξα καν

Πρόεδρος: Δε θα μπορούσε μόνος του

Κατηγορούμενος: Μπορούσε

Πρόεδρος: Ο στραγγαλισμός πως έγινε; Μόνος του;

Κατηγορούμενος: Ναι. Δε θυμάμαι να την στραγγάλισε.

Πρόεδρος: Κύριε μόνος του δε θα μπορούσε, αντέδρασε η Ελένη

Κατηγορούμενος: Δεν αντέδρασε…

Πρόεδρος: Περίμενε να την σκοτώσουν;

Κατηγορούμενος: Περίμενε

Πρόεδρος: Εσείς τι κάνατε;

Κατηγορούμενος: Εγώ απλά έβλεπα.

Πρόεδρος: Τι βλέπατε;

Κατηγορούμενος: Να την χτυπάει και του έλεγα σταματά.

Πρόεδρος: Επιμένετε να μην θέλετε να βοηθήσετε τον εαυτό σας.

Κατηγορούμενος: Την χτύπησε με σίδερο και της έδωσε κροσέρ.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, αλβανικής καταγωγής, αν και ζήτησε συγγνώμη κλαίγοντας από την οικογένεια της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη επέστρεψε τα βέλη στον συγκατηγορούμενό του λέγοντας ότι εκείνος την χτύπησε πρώτος.

«Του είπε ‘άντε τελείωνε’ και άρχισε να την χτυπάει, της έπιασε το λαιμό και την έσφιγγε, εκείνη την στιγμή τον δάγκωσε, εκεί έκανα το λάθος, μας είπε θα σας καταγγείλω στην αστυνομία, την κρατούσα από τα χέρια, την χτυπούσε στα πόδια, δεν μπορούσε να σηκωθεί».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Μαΐου με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας.

Σήμερα, στο ακροατήριο δεν βρέθηκαν οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας, οι οποίοι έχουν ανακοινώσει ότι θα προσέλθουν στο δικαστήριο όταν θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 04/05/2022