Ελλάδα

Οι αστοχίες και τα λάθη του ΕΚΑΒ όταν κλήθηκε για τον θάνατο της Ίριδας

02.05.2022 | 20:11 Eνσωμάτωση

Καταιγιστικές εξελίξεις αλλά και αποκαλύψεις αναμένονται στο τέλος του μήνα με το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών που έχουν αναλάβει να διαλευκάνουν τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Οι δύο έμπειροι ιατροδικαστές έχουν κληθεί να εξετάσουν τα πάντα από την αρχή ώστε να ξεκαθαρίσει εάν τελικά μιλάμε για τριπλή εγκληματική ενέργεια στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας.

«Θεωρώ ότι με τη μέθοδο του αποκλεισμού οδηγούμαστε καθαρά σε ασφυκτικό θάνατο και το είδος του θανάτου προκύπτει ως εγκληματική ενέργεια διότι δεν υπάρχει κάτι παθολογικό και δεν υπάρχει κάποια τοξική ουσία η οποία θα μπορούσε να επιφέρει τον θάνατο των παιδιών», δήλωσε στο MEGA η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη.

Η νέα ιστολογική εξέταση στην Μαλένα μπορεί να ξεκαθαρίσει εάν ο θάνατος του μωρού οφείλεται σε παθολογικά αίτια ή όχι.

Τα χαμένα στοιχεία

Ένα χρόνο μετά το θάνατο της Ίριδας στην κούνια του σπιτιού στην Πάτρα, αποκαλύπτονται οι αστοχίες και τα λάθη που είχαν σαν αποτέλεσμα να κλείσει τότε ο φάκελος πολύ γρήγορα και να χαθούν πολύτιμα στοιχεία.

«Εδώ δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο όχι όμως γιατί θέλαμε να παραβιάσουμε ή θέλαμε να υποκρύψουμε κάτι αλλά λόγω του ζήλου να σώσουμε ένα βρέφος, να κάνουμε ότι μπορουμε για να επανέλθει στη ζωή. Επομένως εκεί χάθηκε ενδεχομένως η ιδιότητα της αυτοψίας», δήλωσε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Η αστυνομία τότε αρκέστηκε κυρίως στην κατάθεση που πήρε από την αδερφή της 33χρονης. Το πόρισμα περί αγενεσίας φλεβόκομβου λίγο αργότερα έκλεισε την υπόθεση πρόωρα…

Οι συγκινητικές αναρτήσεις της γυναικολόγου

Συγκλονίζουν οι αναρτήσεις της γυναικολόγου της 33χρονης κατηγορούμενης που ξεγέννησε δύο από τα τρία παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου. Τον Απρίλιο του 2019, όταν πέθανε το πρώτο κορίτσι της οικογένειας, η μόλις τριών ετών Μαλένα, η γυναικολόγος μοιράστηκε τον αβάσταχτο πόνο της στο Facebook.

«Συγγνώμη που δε πρόλαβα να μάθω, που δε πρόλαβα να διώξω τα σύννεφα να δεις το ουράνιο τόξο. Εγώ που φέρνω τη ζωή, που σας δίνω την πρώτη ανάσα, που χάνει η καρδιά μου έναν χτύπο για να σας δώσω το πρώτο κλάμα. Μωρό μου, τα χέρια μου έμειναν άδεια, τα μάτια μου υγρά από τον πόνο σου. Η ψυχή βρυχάται. Παιδί μου, καλό ταξίδι Μαλένα μου», έγραψε η γυναικολόγος.

Μία συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτηση έκανε και το 2021 όταν έμαθε για τον θάνατο της Ίριδας, ανυποψίαστη τότε για την 33χρονη κατηγορούμενη.

«Πριν 7 μήνες σε κράτησα στην αγκαλιά μου. Χθες έβλεπα το βίντεο που ανάρτησε η υπέροχη μαμά σου, χαμογέλασα στα σκέρτσα σου. Σήμερα, στο δρόμο να φέρω στη ζωή μια νέα ζωή, μαθαίνω ότι έχασα εσένα, μικρό μου ουράνιο τόξο. Μικρή μου Ίριδα, η ψυχή μου μαύρισε όπως εκείνη τη νύχτα».

Στόματα που παρέμεναν στο παρελθόν κλειστά, Όσο περνάει ο καιρός ανοίγουν και αποκαλύπτουν. Τα αναπάντητα ερωτήματα λιγοστεύουν και το μυστήριο μέρα με τη μέρα ξεδιαλύνεται.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/05/2022