Οικονομία

Αλεξανδρούπολη: Εγκαινιάζεται αύριο ο αγωγός μεταφοράς υγροποιημένου αερίου παρουσία του Πρωθυπουργού

02.05.2022 | 13:28 Eνσωμάτωση

Οι Ευρωπαίοι αναζητούν μακροπρόθεσμες λύσεις για την απεξάρτηση από τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους και στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας εντάσσεται η δημιουργία του τερματικού σταθμού για την υποδοχή του υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί η μεταφορά του με αγωγούς προς βαλκανικές χώρες και την Ευρώπη. Την Τρίτη, παρουσία του πρωθυπουργού θα γίνει τελετή εγκαινίων του αγωγού.

Ένα ακόμα βήμα που μετατρέπει την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο θα γίνει αύριο με τα εγκαίνια του αγωγού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρευρεθεί αύριο, με τους ηγέτες της Βουλγαρίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Σερβίας, καθώς και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάρλ Μισέλ.

Πρόκειται για σημαντικό έργο σε συνδυασμό με τον σταθμό στη Ρεβυθούσα αλλά και μία σειρά από άλλες δράσεις θα δώσει την δυνατότητα να διαφοροποιήσει πλήρως η Ελλάδα και όχι μόνο, τις πηγές ανεφοδιασμού φυσικού αερίου.

Έτοιμο το εθνικό σχέδιο για τις τιμές της ενέργειας

Aκόμη κι αν δεν υπάρξει κοινή ευρωπαική στάση για τη συγκράτηση των τιμών στην ενέργειακ, η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι έχει έτοιμο εθνικό σχέδιο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δούν οι πολίτες στο μέλλον φουσκωμένους λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα.

«Θα υπάρξει μια πολύ αποφασιστική παρέμβαση μια πολύ ουσιαστική βοήθεια και στήριξη και σε εκείνους που είχαν υψηλότερες καταναλώσεις οριζόντια ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων που θα έχει ως αποτέλεσμα να δουνε δραστικά μειωμένους λογαριασμούς», δήλωσε στο «Κοινωνία ώρα MEGA» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικόνομου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/05/2022