Κόσμος

Ουκρανία: Σοκαριστική μαρτυρία 16χρονης που καταγγέλλει ότι βιάστηκε από Ρώσο στρατιώτη

01.05.2022 | 20:18 Eνσωμάτωση

Ένα 16χρονο κορίτσι περιγράφει μπροστά στην κάμερα του CNN τον άγριο βιασμό της από Ρώσο στρατιώτη όταν οι δυνάμεις του Πούτιν κατέλαβαν το χωριό της.

Το δράμα εκτυλίχθηκε σε χωριό της Χερσώνα τις πρώτες εβδομάδες της εισβολής. Όταν σταμάτησαν οι εκρήξεις και οι πυροβολισμοί, η 16χρονη Ντάσνα και ακόμα μερικά κορίτσια βγήκαν από το υπόγειο για να βρουν κάτι να φάνε και βρήκαν μέσα στο σπίτι τους 2 Ρώσους στρατιώτες. Ο ένας ήταν μεθυσμένος.

«Ρώτησε πόσων χρονών είμαστε. Το ένα κορίτσι ήταν 12, το άλλο 14 και εγώ 16. Πρώτα φώναξε τη μητέρα μου στο άλλο δωμάτιο. Την άφησε να φύγει γρήγορα. Μετά φώναξε εμένα και άρχισε να ουρλιάζει. Πρώτα μου είπε να βγάλω τα ρούχα μου. Του είπα πως δε θα το κάνω και άρχισε να μου φωνάζει. Είπε ότι αν δεν ξεντυθώ θα με σκοτώσει».

Ο άλλος στρατιώτης του είπε να σταματήσει και όταν ο μεθυσμένος αρνήθηκε, έφυγε. Τότε άρχισε το μαρτύριο της κοπέλας, που όπως λέει ήταν έγκυος στον 6ο μήνα.

«Όταν αντιστάθηκα, με άρπαξε από τον λαιμό, φώναζε ότι θα με σκοτώσει. Μου είπε ‘αν δεν κοιμηθείς μαζί μου τώρα, θα φέρω εδώ άλλους 20 στρατιώτες’».

Η κοπέλα είπε στον ανταποκριτή του CNN ότι θυμάται πως άλλοι Ρώσοι στρατιώτες αποκαλούσαν τον βιαστή της «Γαλαζομάτη».

«Θυμάμαι μόνο ότι είχε γαλάζια μάτια. Ήταν σκοτεινά. Δε θυμάμαι περισσότερα».

Μετά από λίγες ημέρες ο βιαστής ξαναπήγε στο σπίτι, όμως, όπως λέει η κοπέλα, την έσωσαν δύο Ρώσοι αλεξιπτωτιστές που την πήγαν στον διοικητή τους για να την ανακρίνει.

«Μου είπε ότι θα μου έκανε ό,τι έκανε και ο βιαστής. Φοβήθηκα και έβαλα τα κλάματα. Είπε ότι το έκανε αυτό για να δει αν έλεγα αλήθεια ή ψέματα».

Ο διοικητής την πίστεψε και διέταξε να μην πειράξει κανείς την κοπέλα ούτε την οικογένειά της. Εν τω μεταξύ κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο βιαστής σκοτώθηκε στη μάχη.

Το χωριό ανακαταλήφθηκε από τον ουκρανικό στρατό και το κορίτσι μίλησε στο CNN με ψευδώνυμο και με τον όρο να προστατευθεί η ανωνυμία της.

Στο ρεπορτάζ δε δίνονται πληροφορίες για την τύχη του μωρού που κυοφορούσε η 16χρονη.

«Αν δεν είχαμε βγει για να φάμε δε θα μας έβλεπε και ίσως τότε να μην με άγγιζε. Μας είπαν ότι τριγύριζε στο χωριό και έψαχνε για κορίτσια ‘ελαφρών ηθών»’, όπως είπαν».

Οι ουκρανικές Αρχές λένε ότι έχουν συγκεντρώσει 400 καταγγελίες για βιασμούς κοριτσιών και γυναικών από Ρώσους στρατιώτες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/05/2022