Οικονομία

Καταναλωτές σε… απόγνωση – Παράνομη & καταχρηστική η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος

27.04.2022 | 07:14 Eνσωμάτωση

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες καταναλωτές με τους λογαριασμούς ρεύματος.

Εκείνο που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους καταναλωτές η ρήτρα αναπροσαρμογής, η οποία έχει εκτοξεύσει στα ύψη τους λογαριασμούς ρεύματος.

Ένας από τους καταναλωτές που καλείται να πληρώσει ένα υπέρογκο ποσό είναι και ο κ. Παναγιώτης, ο οποίος κατήγγειλε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ότι του ζητούν να πληρώσει παραπάνω από 2.000 ευρώ για ρεύμα τεσσάρων μηνών.

Όπως είπε ο ίδιος, το συμβόλαιο που είχε συνάψει με τον πάροχο ρεύματος έληγε τον Φεβρουάριο του 2023. Ο πάροχος έσπασε το συμβόλαιο, το άλλαξε και του έβαλαν ρήτρα αναπροσαρμογής, χωρίς να τον ειδοποιήσουν.

Ο δικηγόρος του ΙΝΚΑ Αλέξης Αλεξόπουλος χαρακτήρισε παράνομη την ρήτρα αναπροσαρμογής: «Οι πάροχοι σπάνε το συμβόλαιο μονομερώς. Από 5 Αυγούστου η ρήτρα αναπροσαρμογής εφαρμόστηκε χωρίς να ειδοποιήσουν κανέναν. Είπαν ότι έχουν ενημερώσει τους καταναλωτές δήθεν στους ιστοτόπους κι έβαλαν μία υποσημείωση σε ένα λογαριασμό του Νοεμβρίου. Είναι παράνομο, αδιαφανές, καταχρηστικό και αθέμιτο», δήλωσε.

Επιπλέον ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε πως το Ινστιτούτο του Καταναλωτή κάνει ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μη κοπεί το ρεύμα σε κανέναν καταναλωτή.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 27/04/2022