Ελλάδα

«Ενδεδειγμένη η χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα στη ΜΕΘ του Ρίο»

27.04.2022 | 17:06 Eνσωμάτωση

Η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τη χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα από το νοσηλευτικό προσωπικό στο Ρίο.

Όπως εξήγησε ήταν κάτι απολύτως λογικό, καθώς χορηγήθηκε από αναισθησιολόγο, δηλαδή εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, εντός της ΜΕΘ του νοσοκομείου. «Συνεπώς γνώριζε τη σαφή δοσολογία, αλλά και το γεγονός ότι δεν χορηγείται ποτέ μόνη της, αλλά με άλλα αναισθητικά φάρμακα που έχουν οι αναισθησιολόγοι» συμπλήρωσε.

«Έπρεπε να γίνει μια ιατρική πράξη και η χορήγηση κεταμίνης ήταν ενδεδειγμένη» πρόσθεσε η κυρία Σπανουδάκη, εξηγώντας ότι η δόση που χορηγήθηκε ήταν αρκετά μικρή, ενώ και ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου είναι συγκεκριμένος, κάτι που δείχνει ότι όσα βρέθηκαν στις εξετάσεις του παιδιού μετά θάνατον δεν μπορεί να προέρχεται από εκεί.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει επηρεάσει, να σχετίζεται εκείνη η δόση που χορηγήθηκε τον Απρίλιο με το θάνατο του παιδιού τον Ιανουάριου του 2022» εξήγησε η Ελπίδα Σπανουδάκη, επαναλαμβάνοντας ότι τα φάρμακα στα νοσοκομεία -και ειδικότερα τα αναισθητικά- ελέγχονται μετά από κάθε χρήση από το προσωπικό.

Παράλληλα, η ιατροδικαστής αναφέρθηκε και στον έλεγχο που μπορεί να γίνει αν ληφθούν τρίχες από τη Τζωρτζίνα, τονίζοντας ότι αν υπάρξει τρίχα μήκους 12 εκατ. μπορούν να δουν οι ειδικοί τοξικολόγοι αν υπήρχε χορήγηση κεταμίνης τον τελευταίο χρόνο. «Θα πάει πολύ πίσω στο χρόνο, οπότε οποιαδήποτε ποσότητα κεταμίνης θα φανεί» πρόσθεσε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 27/04/2022