Κόσμος

Γαλλία: Υπό τους ήχους του επίσημου εθνικού ύμνου της ΕΕ τα επινίκεια Μακρόν

25.04.2022 | 20:22 Eνσωμάτωση

Μετά την επιβεβαίωση της μεγάλης του νίκης, ο πρόεδρος της Γαλλίας περπάτησε μαζί με τη σύζυγό του και συνοδεία παιδιών προς την εξέδρα που βρίσκεται στο Πεδίο του Άρεως στην σκιά του Πύργου του Άιφελ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν κρατά σφιχτά το χέρι της συζύγου του Μπριζίτ υπό τους ήχους της «Ωδής στη Χαρά» του Μπετόβεν, του επίσημου ύμνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ηγούνται πομπής από παιδιά και κατευθύνονται με τα πόδια στο Champ de Mars στην σκιά του Πύργου του Άιφελ.

Μετά από λίγα λεπτά η πομπή φθάνει στο στάδιο και ο Μακρόν φανερά ενθουσιασμένος χαιρετάει από κοντά τον κόσμο.

Ανεβαίνει στην εξέδρα απολαμβάνοντας ακόμα λίγο τη χαρά της νίκη της επανεκλογής του για να εκφωνήσει την επινίκεια ομιλία του.

«Ξέρω ότι αρκετοί συμπατριώτες μας με ψήφισαν για τις ιδέες μου αλλά για να μη βγει η ακροδεξιά. Θέλω από εδώ να τους ευχαριστήσω και να τους πω ότι έχω απόλυτη επίγνωση ότι η ψήφος τους μου δημιουργεί δεσμεύσεις για τα επόμενα χρόνια που έρχονται».

O Μακρόν αναφέρθηκε και στην αντίπαλο του, Μαρίν Λεπέν, προκαλώντας τα απαξιωτικά επιφωνήματα των υποστηρικτών του.

Ο καλύτερος επίλογος δόθηκε με την μέτζο σοπράνο Φαρά Αλ Ντιμπάνι της Όπερας του Παρισιού να τραγουδά τη Μασσαλιώτιδα.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Μακρόν έκανε αυτό που κάνει πάντα. Ανέβασε στην εξέδρα τη σύζυγό του Μπριζίτ. Εκείνη έβαλε το χέρι στην καρδιά της για να πει ευχαριστώ στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί, κάνοντας προσπάθεια να συγκρατήσει τη συγκίνησή της.

Ο Μακρόν της φιλά τρυφερά το χέρι και της ψιθυρίζει κάτι στο αυτί. Με συστολή εκείνη κατεβάζει τα μάτια.

Θέλει να δείξει με κάθε τρόπο ότι το μεγαλύτερο μέρος και αυτής της νίκης του, το οφείλει στη σύζυγό του, στις συμβουλές και την καθοδήγηση την οποία είχε από πολύ νωρίς στη ζωή του.

Όταν αργότερα η πρώτη κυρία της Γαλλίας ρωτήθηκε για το μυστικό που της είπε ο σύζυγός της στην εξέδρα, εκείνη απέφυγε να το αποκαλύψει.

«Δεν μπορώ να σας το πω. Είναι προσωπικό. Αμοιβαία είπαμε ‘ευχαριστώ’ γιατί είμαστε πάντα ο ένας για τον άλλον».

Αν το όνειρο του Μακρόν ήταν κάποτε να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας, τώρα, με τη συμπαράσταση της συζύγου του, ζει αυτό που δεν μπορούσε ούτε καν να φανταστεί.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/04/2022