Πολιτική

Γαλλία: Συγχαρητήρια στον Μακρόν έδωσε η ελληνική πολιτική ηγεσία

25.04.2022 | 12:58 Eνσωμάτωση

Τα συγχαρητήριά της για την επανεκλογή του στη γαλλική προεδρία έδωσε στον Εμανουέλ Μακρόν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Χαίρομαι που μπορούμε να συνεχίσουμε την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας και να προωθήσουμε την κοινή μας ευρωπαϊκό μας μέλλον».

Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μια σημαντική νίκη για την Γαλλία, την Ευρώπη και τη Δημοκρατία!».

Η ήττα της Λεπέν και η νίκη Μακρόν είναι μήνυμα υπέρ της δημοκρατίας αλλά και προειδοποίηση αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι δεν μπορεί να εφησυχάζει κάνεις και ιδιαίτερα οι αριστερές, προοδευτικές δυνάμεις.

«Η ήττα της ακροδεξιάς και των νεοφιλελεύθερων και συντηρητικών πολιτικών που την ενισχύουν, αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητα. Η αντιμετώπισή τους απαιτεί ενωτικές πρωτοβουλίες και συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων».

Ο πόλεμος, οι κοινωνικές ανισότητες και η ενεργειακή κρίση απαιτούν υπευθυνότητα και αλληλεγγύη απέναντι στη μισαλλοδοξία, αναφέρει στο συγχαρητήριο μήνυμά του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η Ευρώπη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έχει ανάγκη από ηγεσίες που κατανοούν την ανάγκη για περισσότερες κοινές πολιτικές μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών σε τομείς όπως η Άμυνα, η Ασφάλεια, η Οικονομία και το Κοινωνικό Κράτος».

«Η επίκληση στη ‘δημοκρατία’ θα είναι το άλλοθι της κυβέρνησης Μακρόν για να συνεχίσει την επίθεση στα δικαιώματα του γαλλικού λαού, ρίχνοντας έτσι κι άλλο ‘νερό στον μύλο’ της αντιδραστικοποίησης και της ακροδεξιάς», ήταν η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/04/2022