Καιρός

Συννεφιασμένο το Μ. Σάββατο – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

22.04.2022 | 13:32 Eνσωμάτωση

Το Μεγάλο Σάββατο η μέρα θα ξεκινήσει με τοπικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές τις χώρας. Για ακόμα μια ημέρα οι βροχές θα είναι διάσπαρτες και ασθενείς, έντασης ψιλόβροχου, και θα διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι.

Οι περιοχές που υπάρχει η πιθανότητα ψιλόβροχου, είναι το βόρειο Ιόνιο και κυρίως η Κέρκυρα, η Ήπειρος, καθώς και τμήματα της Μακεδονίας. Το απόγευμα οι νεφώσεις θα διαλυθούν γρήγορα σε όλη τη χώρα και το βράδυ της Ανάστασης ο καιρός θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές, από βορρά προς νότο.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, αλλά οι συγκεντρώσεις θα είναι μικρές.

Η θερμοκρασία θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία. Θα φτάσει το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια τους 22 – 24 βαθμούς και 25 – 26 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα προσεγγίσουν τους 23 στα βόρεια, ωστόσο στην Κρήτη και τη Ρόδο θα φτάσουν και 26 – 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε δυτικές διευθύνσεις 3 – 5 μποφόρ, θα στραφούν το βράδυ σε βορειοδυτικούς. Στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί σε ήπιες εντάσεις 3 – 4 το πρωί και 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες, καθώς θα επικρατήσει λιακάδα με αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία από 13 – 25 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν σε δυτικές διευθύνσεις 3 – 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι, με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει λίγο τοπικά και αίθριος καιρός στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 – 22 βαθμούς και στον Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς άνεμοι 2 – 3 μποφόρ, βόρειοι που θα στραφούν σε νοτιάδες.

Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι εξαιρετικός, ανοιξιάτικος, αν και σε ορισμένες περιοχές της Κρήτης και της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας θα θυμίζει τοπικά, αρχές καλοκαιριού.

Αναμένονται θερμοκρασίες που θα πλησιάσουν το μεσημέρι τους 27 – 28 βαθμούς και θα φυσάει ήπιος δυτικός – βορειοδυτικός άνεμος 2 – 4, πρόσκαιρα στο Αιγαίο 5 μποφόρ.

Τη νέα βδομάδα θα διατηρηθούν οι καλές καιρικές συνθήκες. Έτσι, τη Δευτέρα του Πάσχα μπορεί ο ήλιος να μην κυριαρχήσει καθώς προβλέπονται νεφώσεις μέσα στη μέρα, με αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, θερμοκρασιακά όμως θα πάρουμε ένα μικρό άρωμα καλοκαιριού, με θερμοκρασίες που το μεσημέρι θα προσεγγίσουν τους 27 – 29 βαθμούς Κελσίου.