Καιρός

Βελτιωμένος ο καιρός με ήλιο & νοτιάδες – Η πρόβλεψη της Χριστίνας Ρήγου

19.04.2022 | 21:05 Eνσωμάτωση

Τη Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, καθώς ο ήλιος και οι νοτιάδες θα επαναφέρουν σταδιακά την άνοιξη σε όλη τη χώρα. Μεγάλα θα είναι τα διαστήματα με ήλιο στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου.

Στα πιο δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, θα επικρατήσει συννεφιά με τοπικές βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία. Το θερμόμετρο θα φτάσει στα βόρεια τους 16-  19 βαθμούς και 20 – 21 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο, οι μέγιστες θα κυμανθούν από 18 – 20 βαθμούς, τοπικά 22 βαθμούς Κελσίου στη Ρόδο.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε νότιες διευθύνσεις στα πελάγη. Στο Ιόνιο 4 – 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 3 – 5, από το μεσημέρι και μετά και 6 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με ηλιοφάνεια και αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 – 19 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις στις γύρω θαλάσσιες περιοχές, 2 – 4, το απόγευμα 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα κυλήσει με νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Η θερμοκρασία από 8 – 18 βαθμούς και στον Θερμαϊκό θα πνέει νοτιοανατολικός άνεμος 3 – 5 μποφόρ.

Τη Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά καλός στις περισσότερες περιοχές, με παροδική συννεφιά αλλά και αρκετό ήλιο ενδιάμεσα. Τη Μεγάλη Παρασκευή η χώρα θα είναι χωρισμένη στα δύο. Από τη μία, τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια όπου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Και από την άλλη τα νότια και το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου, ο καιρός θα είναι αίθριος και με αρκετό ήλιο μέσα στη μέρα.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 19/04/2022