Καιρός

Με ψύχρα ξεκινά η μέρα – Τοπικές βροχές σήμερα μέχρι το απόγευμα

19.04.2022 | 06:36 Eνσωμάτωση

Σήμερα, Τρίτη, η μέρα θα ξεκινήσει με σημάδια πρόσκαιρης βελτίωσης του καιρού, καθώς τα περισσότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα κεντρικά και νότια τμήματα, με αρκετά ανοίγματα στα δυτικά και βόρεια.

Το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Αργά το απόγευμα οι βροχές θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Χαμηλότερες από τις αναμενόμενες για την εποχή θα είναι οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το μεσημέρι το θερμόμετρο θα δείξει 12 – 16 βαθμούς στα βόρεια, 16 – 18 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τοπικά 19 στη δυτική Ελλάδα και 19 – 20 στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν σε δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις σε εντάσεις που δε θα ξεπεράσουν τα 3 – 5, τοπικά και 6 μποφόρ. Προς το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, και έτσι θα κυλήσει η μεγάλη βδομάδα, με νοτιάδες και άνοδο της θερμοκρασίας.

Στην Αττική προβλέπεται συννεφιά και ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 3 – 5, το πρωί στα ανατολικά 6 μποφόρ, μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε νοτιάδες.

Στη Θεσσαλονίκη το σκηνικό θα είναι παρόμοιο, με συννεφιά και μικρής έντασης βροχή. Από το απόγευμα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 και οι άνεμοι στον Θερμαϊκό νότιοι 2 – 4 μποφόρ.

Τη Μ. Τετάρτη, στα δυτικά και βόρεια και κυρίως στα βόρεια τμήματα, αναμένονται τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα, με τοπική συννεφιά.

Τη Μ. Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά καλός στις περισσότερες περιοχές, με παροδική συννεφιά αλλά και αρκετό ήλιο ενδιάμεσα.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 19/04/2022