Ελλάδα

Καρέ – καρέ η δράση του «δεξιοτέχνη» στις αρπαγές τσαντών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

19.04.2022 | 06:20 Eνσωμάτωση

Βίντεο από τη δράση του «δεξιοτέχνη» στις αρπαγές τσαντών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έρχονται «στο φως». O 28χρονος αλλοδαπός συνελήφθη από τους άνδρες του τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης του αεροδρομίου, οι οποίοι κατάφεραν να τον εντοπίσουν.  

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου (16/04/22) όταν εργαζόμενος σε εταιρεία που βρίσκεται στους χώρους του αεροδρομίου ανέφερε στις αστυνομικές αρχές του «Ελευθέριος Βενιζέλος» ότι έπεσε θύμα κλοπής.

Αμέσως ελέγχθηκαν οι κάμερες ασφαλείας πλησίον της πύλης 5 στο χώρο των αφίξεων, όπου διαπιστώθηκε ότι ένας άνδρας του αφαίρεσε το σακίδιο το οποίο είχε πάνω σε ένα καρότσι.

Από τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο 28χρονος δρούσε μεθοδικά στους χώρους του αεροδρόμιου. Άρπαζε τσάντες και στη συνέχεια έφευγε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μέσα σε διάστημα επτά ημερών, και συγκεκριμένα από τις 9/4/2022 έως και τις 16/4/2022, ο 28χρονος είχε πραγματοποίησε έντεκα χτυπήματα, με τα εννέα από αυτά να στέφονται με επιτυχία. Μάλιστα, στις 10 Απριλίου άρπαξε τσάντα που περιείχε 4.000 ευρώ, 15.000 δολάρια Αυστραλίας, δύο κινητά τηλέφωνα, τέσσερις τραπεζικές κάρτες και κλειδιά από πολυτελή αυτοκίνητα.

Οι αστυνομικοί το απόγευμα της 16ης Απριλίου ακολούθησαν το δράστη στο κέντρο της Αθήνας και του πέρασαν χειροπέδες της κατάλληλη στιγμή.

Στα βίντεο που έρχεται «στο φως» είναι από δύο «χτυπήματα» του 28χρονου. Και στις δύο περιπτώσεις είναι ντυμένος με αθλητικά ρούχα, ενώ καταφέρνει να αρπάξει τις τσάντες από παγκάκια και καρότσια, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους ιδιοκτήτες τους.

Ο 28χρονος είναι γνωστός στις αρχές καθώς έχει συλληφθεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν, ενώ με άλλη καταδικαστική απόφαση όφειλε να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα του λεκανοπεδίου δύο φορές το μήνα. Ωστόσο δεν εμφανίστηκε ενώπιον των αστυνομικών ούτε μια φορά από τη στιγμή που του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 19/04/2022