Ελλάδα

Πολιτική αντιπαράθεση για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια και στα βασικά καταναλωτικά αγαθά

17.04.2022 | 08:46 Eνσωμάτωση

Ακριβότερο κατά 35% το φετινό πασχαλινό τραπέζι.

Ο γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης μίλησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» για τις ανατιμήσεις εν όψει των εορτών του Πάσχα.

Δήλωσε πως πρόκειται για το βασικότερο πρόβλημα της κοινωνίας και τόνισε πως η κυβέρνηση σε συνάρτηση με το ΑΕΠ της χώρας έχει δώσει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

«Θα συνεχίσει να το κάνει όσο υπάρχει ανάγκη, με τον μεγαλύτερο και δικαιότερο δυνατό τρόπο» είπε.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης με τη σειρά του τόνισε πως 4μιση χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε καμία αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος, αντίθετα σημειώθηκε 12% μεσοσταθμική μείωση των λογαριασμών.

Τόνισε πως επι ΣΥΡΙΖΑ και αμέσως μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 27% για τους νέους και 11% για τους υπολοίπους.

Στη δική του τοποθέτηση επί του θέματος,ο διευθυντής σύνταξης του in.gr, Βασίλης Κανέλλης αναφερόμενος στο σύνθημα «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είπε χαρακτηριστικά «πως είναι ένα πετυχημένο σύνθημα ωστόσο δεν μπορεί να είναι βαρβαρότητα ένα κόμμα που ψηφίζεται από το 39% του ελληνικού λαού και στις δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει το ποσοστό του 25%».

Τόνισε ωστόσο πως «βαρβαρότητα» αποτελεί και το γεγονός πως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κατανοεί το πραγματικό πρόβλημα.

«Όταν στο 2μηνο έχουμε 2.5 δις νέα ληξιπρόθεσμα χρέη, δεν πληρώνει ο κόσμος τους φόρους γιατί πρέπει να πληρώσει τη ΔΕΗ και το γάλα του» συμπλήρωσε ο κ. Κανέλλης.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 17/04/2022